Για τις 12 Μαρτίου 2012, αναβλήθηκε η εκδίκαση της μήνυσης του επιχειρηματία κ.Μαμιδάκη κατα του πρώην Περιφερειάρχη και νυν Γ.Γ.Αποκεντρωμένης Δ/σης Κρήτης και των 32 Σουδιανών μελών της επιτροπής αγώνα κατα της εγκατάστασης δεξαμενών υγρών καυσίμων της εταιρείας Mamid oil στην Σούδα.

Λόγος της αναβολής ήταν κυρίως η απουσία του δικηγόρου κ.Βγόντζα, συνηγόρου υπεράσπισης του κ.Καρούντζου, λόγω της απεργίας που έχει κηρύξει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών του οποίου είναι μέλος ο κ.Βγόντζας.

Επίσης, σήμερα στο δικαστήριο του Ηρακλείου, δεν εμφανίστηκαν δύο απο τους 32 άλλους κατηγορούμενους, οι οποίοι νοσηλεύονται σε νοσοκομείο.

Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr ο πρώην δήμαρχος Σούδας - και κατηγορούμενος - κ.Γιάννης Περάκης "είναι πολύ σημαντικό το ότι η κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης για την οποία μας είχε μηνύσει η εταιρεία, απο τον Εισαγγελέα μετετράπει σε απλή δυσφήμιση. Είναι πολύ συγκινητική η συμπαράσταση των συναδέλφων απο τον χώρο της αυτοδιοίκησης και των άλλων φορέων αλλά και κατοίκων της Σούδας που μας συνόδεψαν σήμερα στο Ηράκλειο".

Να σημειωθεί πως η μήνυση κατα του κ.Καρούντζου αφορά στην "παράβαση καθήκοντος" επειδή ο πρώην Περιφερειάρχης είχε ακυρώσει προηγούμενη απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων για την εγκατάσταση των δεξαμενών υγρών καυσίμων στην περιοχή Πέρα Πλατάνι της Σούδας.