Για τις 12 Μαρτίου 2012, αναβλήθηκε η εκδίκαση της μήνυσης του επιχειρηματία κ.Μαμιδάκη κατα του πρώην Περιφερειάρχη και νυν Γ.Γ.Αποκεντρωμένης Δ/σης Κρήτης και των 32 Σουδιανών μελών της επιτροπής αγώνα κατα της εγκατάστασης δεξαμενών υγρών καυσίμων της εταιρείας Mamid oil στην Σούδα.

Λόγος της αναβολής ήταν κυρίως η απουσία του δικηγόρου κ.Βγόντζα, συνηγόρου υπεράσπισης του κ.Καρούντζου, λόγω της απεργίας που έχει κηρύξει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών του οποίου είναι μέλος ο κ.Βγόντζας.

Επίσης, σήμερα στο δικαστήριο του Ηρακλείου, δεν εμφανίστηκαν δύο απο τους 32 άλλους κατηγορούμενους, οι οποίοι νοσηλεύονται σε νοσοκομείο.

Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr ο πρώην δήμαρχος Σούδας – και κατηγορούμενος – κ.Γιάννης Περάκης \”είναι πολύ σημαντικό το ότι η κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης για την οποία μας είχε μηνύσει η εταιρεία, απο τον Εισαγγελέα μετετράπει σε απλή δυσφήμιση. Είναι πολύ συγκινητική η συμπαράσταση των συναδέλφων απο τον χώρο της αυτοδιοίκησης και των άλλων φορέων αλλά και κατοίκων της Σούδας που μας συνόδεψαν σήμερα στο Ηράκλειο\”.

Να σημειωθεί πως η μήνυση κατα του κ.Καρούντζου αφορά στην \”παράβαση καθήκοντος\” επειδή ο πρώην Περιφερειάρχης είχε ακυρώσει προηγούμενη απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων για την εγκατάσταση των δεξαμενών υγρών καυσίμων στην περιοχή Πέρα Πλατάνι της Σούδας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook