Μπορεί το άρθρο 37 να γίνει η αιτία η μειωθεί η κοινοβουλευτική πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ στους 152 βουλευτές και να «παιχθεί» η δεδηλωμένη της κυβέρνησης;

Στο βαθμό που οι επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου πιστεύουν τις κυρίες Βάσω Παπανδρέου και Λούκα Κατσέλη η απάντηση είναι θετική.

Και χθες οι δύο βουλευτίνες επέμειναν ότι δε θα ψηφίσουν. Μια στάση που κρατά ζωντανή την σπίθα της αντίστασης και σε άλλους συναδέλφους τους. Οι επιτελείς του πρωθυπουργού χώρισαν την τακτική τους σε τρία μέρη:

«Τη Λούκα και τη Βάσω θα τις χειριστούν οι μεγάλοι». Με αυτή τη φράση εννοούν ότι δεν αποκλείεται ακόμη και τηλεφώνημα ή ραντεβού με τον Γιώργο Παπανδρέου, αν και επισήμως δε θέλουν να το παραδεχθούν για να μη δώσουν την εικόνα της διαπραγμάτευσης. Κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr έχει ήδη γίνει και θα ξαναγίνει.

«Τους υπόλοιπους τους έχουν αναλάβει ο Φίλιππος Πετσάλνικος, ο Βασίλης Έξαρχος, ο Χρήστος Πρωτόπαπας και η Ρεγγίνα Βάρτζελη.

«Καπέλο» σε αυτές τις διεργασίες θα είναι η τοποθέτηση του Γιώργου Παπανδρέου στο υπουργικό το μεσημέρι: «Ψηφίζουμε όλοι μαζί για να σώσουμε την Ελλάδα» θα πει ο πρωθυπουργός.

Το σίγουρο είναι ότι, πρώτον, ισχύει η θέση όποιος καταψηφίζει διαγράφεται, δεύτερον, ισχύει η θέση πως ο πρωθυπουργός δε θα δεχθεί να κυβερνήσει υπό ομηρεία (οριακή πλειοψηφία) και, τρίτον, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο protothema.gr,ισχύει η θέση «πρώτα λύση και μετά τα συζητάμε όλα και εκλογές».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook