Δεύτερη ημέρα γενικής απεργίας και από νωρίς το πρωί το κέντρο της Αθήνας είναι κλειστό λόγω των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας κατά των νέων μέτρων λιτότητας.

Μπροστά από τη Βουλή έχουν συγκεντρωθεί χιλιάδες άνθρωποι που συμμετάσχουν τόσο στην κινητοποίηση του ΠΑΜΕ όσο και στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Διαδηλωτές έχουν κατακλύσει τους δρόμους γύρω από την πλατεία Συντάγματος. Το επίμαχο πολυνομοσχέδιο τίθεται σε κατ' άρθρο ψηφοφορία τo βράδυ της Πέμπτης.

Τα μέλη του ΠΑΜΕ, που έχουν καλέσει σε περικύκλωση του Κοινοβουλίου, δηλώνουν ότι θα παραμείνουν έξω από τη Βουλή μέχρι την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, ενώ βουλευτές του ΚΚΕ αναμένεται να δώσουν και εκείνοι το «παρών» στη συγκέντρωση.

Το επίμαχο πολυνομοσχέδιο ψηφίστηκε επί της αρχής το βράδυ της Τετάρτης και σήμερα, Πέμπτη, τίθεται σε κατ' άρθρο ψηφοφορία.

Παράλληλα, στις 2 το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου θα ενημερώσει τα μέλη της κυβέρνησης για τις εξελίξεις εν όψει της Συνόδου Κορυφής, την Κυριακή.

Την Τετάρτη χιλιάδες κόσμου κατέκλυσαν τους δρόμους της πρωτεύουσας για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα μέτρα λιτότητας και στο πολυνομοσχέδιο.

Επρόκειτο για ένα από τα μεγαλύτερα συλλαλητήρια όλων των εποχών, από το οποίο δεν έλειψαν όμως τα επεισόδια.

Για την ογκωδέστατη συγκέντρωση της Τετάρτης, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος έκανε λόγο για τη «μεγαλύτερη γενική απεργία, τη μεγαλύτερη κινητοποίηση του ελληνικού λαού ενάντια στα άδικα, αντικοινωνικά και αναποτελεσματικά μέτρα που κυβέρνηση με τρόικα φέρνουν στον ελληνικό λαό».

(in.gr)