Η ένταση δεν φαίνεται να λείπει για μια ακόμα μέρα από την μεγάλη συγκέντρωση των συνδικάτων στο Σύνταγμα.

Λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι, ομάδα κουκουλοφόρων βγήκε ξαφνικά από την Καραγεώργη Σερβίας και ανέβηκε προς την πλευρά που βρίσκονται τα μεγάλα ξενοδοχεία με σκοπό να επιτεθεί στην περιφρούρηση του ΠΑΜΕ.

Οι νεαροί ανακατεύτηκαν με απεργούς και μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω», και άρχισαν να πετούν πέτρες, καδρόνια και βόμβες μολότοφ στα μέλη του ΠΑΜΕ που συμμετείχαν στην περιφρούρηση.

Για περίπου 40 λεπτά η πλατεία Συντάγματος στην πάνω πλευρά που βρίσκεται το Κοινοβούλιο, όσο και η οδός των ξενοδοχείων μέχρι τη Σταδίου, είχε μετατραπεί σε πεδίο μάχης με την Αστυνομία να απουσιάζει παντελώς.

Μοναδική εξαίρεση, μία διμοιρία των ΜΑΤ, η οποία αρχικά -μόλις ξεκίνησε η σύρραξη- έκανε περιορισμένη χρήση χημικών και μετά αποσύρθηκε.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπάρχουν και τραυματίες, ενώ τουλάχιστον ένα άτομο έχει υποστεί σοβαρές κρανιο-εγκεφαλικές κακώσεις.

Τελικά λίγο μετά τις 3:30 από την οδό Ερμού (στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος) εμφανίστηκαν διμοιρίες των ΜΑΤ προκειμένου να αποκατασταθεί η τάξη.

Όπως είναι αναμενόμενο, απροσπέλαστο για τα οχήματα είναι το Κέντρο της Αθήνας.

Στη Bασ. Σοφίας, έχει στηθεί σιδερένιος φράχτης από τα ξημερώματα της Πέμπτης, εν όψει της νέας συγκέντρωσης της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

(in.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook