Έτοιμη να ακυρώσει την κρισιμότερη σύνοδο κορυφής του ερχόμενου Σαββατοκύριακου εμφανίζεται η γερμανική κυβέρνηση σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας “Die Welt”. Έπειτα από την αδιέξοδη συνάντηση του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί με την Καγκελάριο Μέρκελ στη Φρανκφούρτη, η γερμανική εφημερίδα τορπιλίζει τις όποιες ελπίδες έτρεφαν οι περισσότεροι σχετικά με την υιοθέτηση μιας οριστικής και βιώσιμης λύσης για το πρόβλημα του ελληνικού χρέους.

Η “Die Welt” υποστηρίζει πως η Καγκελάριος Μέρκελ θεωρεί πως η αναμενόμενη σύνοδος κορυφής δεν θα προσφέρει τίποτε το ουσιαστικό στην ελληνική κρίση και πως απαιτείται περαιτέρω συζήτηση σχετικά με το πακέτο διάσωσης του κοινού νομίσματος.

Πηγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης δήλωσαν στο Reuters πως δεν γνωρίζουν κάποιο σχέδιο για αναβολή της Συνόδου, την ίδια στιγμή που το Dow Jones Newswire επικαλείται πηγές της γερμανικής κυβέρνησης και της Καγκελαρίας σύμφωνα με τις οποίες πιθανή αιτία της αναβολής είναι η στασιμότητα στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Γαλλίας – Γερμανίας αναφορικά με την περαιτέρω μόχλευση του EFSF .

Σημειώνεται πως εάν το δημοσίευμα της “Welt” ευσταθεί, θα πρόκειται για τη δεύτερη αναβολή της Συνόδου, έπειτα από την 17η Οκτωβρίου.

protothema.gr