Σκηνικό πολέμου αυτή την ώρα στο Σύνταγμα. Ομάδες αναρχικών έχουν επιδοθεί σε έναν πρωτοφανή πετροπόλεμο με μέλη του ΠΑΜΕ. Το ΕΚΑΒ δέχθηκε κλήση από τους διασώστες του Ερυθρού Σταυρού στην πλατεία Συντάγματος για διαδηλωτή που φέρει σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις λόγω πτώσης από ύψος.

Η ένταση ξεκίνησε όταν ομάδα αναρχικών έσπασε την ανθρώπινη αλυσίδα που είχει σχηματίσει το ΠΑΜΕ, ενώ δεν δίστασαν να ρίξουν ακόμη και βόμβα μολότοφ μέσα στο πλήθος. Την ίδια στιγμή, έξω από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη συνεχίζουν να ρίχνουν πέτρες προς κάθε κατεύθυνση.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 16 τραυματίες μέχρι στιγμής, που έχουν μεταφερθεί στον Ευαγγελισμό.

Στη συμβολή Φιλελλήνων και Μητροπόλεως, μια ομάδα νεαρών φόρτωσε ένα καρότσι σούπερ μάρκετ με ένα \”νταμάρι\” πέτρες από μάρμαρα που ξήλωσαν προηγουμένως από τη Φιλλελήνων 1, φόρεσαν τις κουκούλες και κατευθύνθηκαν προς την πλατεία.

Η πλατεία Συντάγματος παραμένει γεμάτη από χιλιάδες διαδηλωτές, μια ημέρα μετά την πρωτοφανή σε όγκο και συμμετοχή διαδήλωση της Τετάρτης, η οποία όμως επισκιάστηκε από τα βίαια επεισόδια μεταξύ δυνάμεων των ΜΑΤ και κουκουλοφόρων.

Ο κόσμος δίνει νέο ηχηρό «παρών», προκειμένου να εκφράσει την αντίθεση του στα νέα κυβερνητικά μέτρα και το πολυνομοσχέδιο που θα τεθεί υπό ψήφιση σήμερα.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν προαναγγείλει περικύκλωση του Κοινοβουλίου μέχρι το βράδυ, στην οποία θα συμμετάσχει και το ΚΚΕ.

Στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ βρέθηκε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα που δήλωσε ότι: «Το ποτάμι μπορεί και πρέπει να γίνει πιο ορμητικό, πιο ριζοσπαστικό, πιο ανατρεπτικό. Αυτό το ποτάμι μπορεί να σαρώσει τα πάντα»

Από νωρίς το πρωί η αστυνομία προχώρησε σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο διακόπτοντας την κυκλοφορία σε αρκετούς δρόμους.

-Βασ. Σοφίας στην κάθοδο κλειστή από Χίλτον μέχρι Μεγάλη Βρετανία
-Πανεπιστημίου
-Σταδίου
-Βασ. Αμαλίας από Λ.Συγγρού έως Σύνταγμα
-Κλειστή είναι και η Β. Κωνσταντίνου και στα δυο ρεύματα
-Η Καλλιρρόης από Βούρβαχη έως Λ Βουλιαγμένης
-Η Ακαδιμίας από Κανάρη έως Β. Σοφίας και η Σταδίου από την Αιόλου.

Στην αρχή της Βασιλίσσης Σοφίας στο πλάι της Βουλής παραμένει και σήμερα ο μεγάλος σιδερένιος φράχτης.

Κλειστοί είναι και σήμερα οι σταθμοί του Μετρό «Σύνταγμα» και «Ευαγγελισμός».

Απεργιακό μπαράζ ημέρα δεύτερη και στη Θεσσαλονίκη με συγκεντρώσεις και διαμαρτυρίες στο κέντρο της πόλης που θα φέρουν πάλι τον αποκλεισμό του από τους διαδηλωτές.

Στο ΕΚΘ και η ΕΔΟΘ πραγματοποιούν συγκέντρωση και αποκλεισμό της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας Θράκης και στη συνέχεια τον αποκλεισμό θα τον αναλάβει το ΠΑΜΕ, μαζί με μέλη του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook