Το τέλος του Μουαμάρ Καντάφι σφραγίστηκε μαζί με την πτώση της γενέτειράς του, Σύρτης, στα χέρια της νέας ηγεσίας της Λιβύης. «Ο Καντάφι σκοτώθηκε στα χέρια της επανάστασης» δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου, δίνοντας τέλος στο «θρίλερ» που εκτυλίχθηκε με τις πληροφορίες περί τραυματισμού και σύλληψής του.

\"http://content-mcdn.ethnos.gr/filesystem/images/20111020/engine/newego_LARGE_t_1101_53883910_type12128.jpg\"Ο συνταγματάρχης επιχείρησε να διαφύγει από τη Σύρτη με κονβόι που χτυπήθηκε από μαχητικά του ΝΑΤΟ. Άνδρες της μεταβατικής ηγεσίας τον εντόπισαν αργότερα κρυμμένο σε αγωγούς αποχέτευσης και η τελευταία του κραυγή ήταν, σύμφωνα με μαρτυρίες, «μην πυροβολείτε».

Στις μάχες που σημειώθηκαν με τις δυνάμεις του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου φέρεται να έπεσε νεκρός και ο επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων του Καντάφι, Αμπού Μπακρ Γιουνούς Τζαμπρ. Ζωντανοί συνελήφθησαν στη Σύρτη ο γιος του Μοτασίμ και ο πρώην εκπρόσωπος του κανταφικού καθεστώτος Ιμπραήμ Μούσα. Ο γιος και «φωνή» του Καντάφι, Σαΐφ αλ Ισλάμ, πιστεύεται ότι διαφεύγει.

Διάγγελμα προς το λιβυκό λαό θα απευθύνει προσεχώς ο επικεφαλής του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου της Λιβύης Μουσταφά Αμπντέλ Τζαλίλ, όπως μετέδωσε η λιβυκή τηλεόραση.

\"http://vstatic.doldigital.net/vimawebstatic/94F5798B1DE7A3F932510A93AB1F6CB5.jpg\"

Φωτογραφία που απεικονίζει τον Μουαμάρ Καντάφι με μισάνοιχτα μάτια και αίμα στο πρόσωπο μεταδίδεται διεθνώς, με αξιωματούχο του Μεταβατικού Συμβουλίου να επιβεβαιώνει πως όντως πρόκειται για τον Λίβυο συνταγματάρχη.

Αξιωματούχοι της νέας ηγεσίας δήλωσαν επίσης από την Τρίπολη ότι η σορός του Καντάφι μεταφέρθηκε σε μυστική τοποθεσία για λόγους ασφαλείας. Το Al Arabiya μετέδωσε ότι η σορός του Καντάφι έχει μεταφερθεί ήδη στη Μιζουράτα και θα επιτραπεί στο δίκτυο η κινηματογράφηση.

\"http://www.newsbeast.gr/files/1/2011/10/20/gaddafi.jpg\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook