Τους λόγους που «αδυνατεί» να ψηφίσει το άρθρο 37 (για τις συμβάσεις εργασίας) με τη μορφή που αυτό έχει σήμερα, εξήγησε αναλυτικά η Λούκα Κατσέλη από το Βήμα της Βουλής, καθιστώντας σαφές ότι ο πρωθυπουργός δεν κατάφερε να την μεταπείσει στην συνάντησή τους.

Ως απόδειξη ότι αναγνωρίζει την κρισιμότητα των στιγμών και ότι διάγουμε περίοδο «υψίστης ευθύνης για όλους» η κυρία Κατσέλη παρουσίασε το γεγονός ότι ψήφισε το πολυνομοσχέδιο επί της αρχής.

Το έκανε, όπως πρόσθεσε, ακριβώς για να βοηθήσει την κυβέρνηση και να ενισχύσει την διαπραγματευτική δύναμή της στη δύσκολη μάχη που καλείται να δώσει στο Eurogroup την Παρασκευή και στη Σύνοδο Κορυφής την Κυριακής.

Όμως, «το άρθρο 37 αδυνατώ να το ψηφίσω» τόνισε η κυρία Κατσέλη που είχε προειδοποιήσει εγκαίρως ότι θα κρατούσε αυτή τη στάση αν δεν άλλαζε μορφή το επίμαχο άρθρο 37. «Είναι θέμα αρχής» είχε πει χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι η ίδια ως υπουργός Εργασίας κατάφερε να διαφυλάξει τις συμβάσεις εργασίας και ότι η εμπειρία της στη θέση αυτή της επιτρέπει να γνωρίζει ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό.

Με το άρθρο αυτό, δημιουργούμε «επικίνδυνο εργασιακό γεγονός» τόνισε η κυρία Κατσέλη, προέβλεψε «γενικευμένη, απότομη και ανεξέλεγκτη μείωση μισθών για πάνω από 1 εκατ. εργαζομένους», γεγονός που θα βαθύνει ακόμη περισσότερο την ύφεση.

Ωστόσο, έδωσε περιθώριο κινήσεων στην κυβέρνηση προτείνοντας να αναβληθεί για δύο μήνες η ψήφιση του συγκεκριμένου άρθρου, να υπάρξει διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους και τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας και να επανέλθει σε άλλη μορφή.

Αυτό δεν θα μειώσει τη διαπραγματευτική δύναμη της Ελλάδας στη Σύνοδο τόνισε η Λ.Κατσέλη.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook