Η νευρικότητα για την κρίση χρεών της ευρωζώνης “σκιάζει“ για μια ακόμη συνεδρίαση τις διεθνείς αγορές, με πρώτες τις ευρωπαϊκές που σημείωσαν μια πραγματική ‘βουτιά’ με αφορμή την αβεβαιότητα ακόμα και για το κατά πόσον θα πραγματοποοιηθεί η Σύνοδος Κορυφής της Κυριακής, πολύ δε περισσότερο για το ποιες αποφάσεις θα λάβει!

Υπό αυτό το πρίσμα οι σημαντικότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες υποχώρησαν, με το δείκτη FTSE στο Λονδίνο να κλείνει με απώλειες 1,21% στις 5.385 μονάδες, το DAX στη Φρανκφούρτη με πτώση 2,49% στις 5.766 μονάδες, και τον CAC στο Παρίσι με πτώση 2,32% στις 3.084 μονάδες.

Σε χαμηλά ημέρας κινούνται και οι βασικοί δείκτες της Wall Street για τους ίδιους λόγους και μάλιστα χωρίς καν να λαμβάνουν στήριξη από τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν (ο δείκτης μεταποίησης Philly Fed, ανέκαμψε σε θετικό έδαφος τον Οκτώβριο για πρώτη φορά εδώ και 3 μήνες) αλλά και από τα εξόχως ενδιαφέροντα και ενθαρρυντικά εταιρικά αποτελέσματα που είδαν μέχρι στιγμής το φως της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα, λίγο μετά το μέσον της συνεδρίασης, ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,45% στις 11.453 μονάδες, ο S&P 0,38% στις 1.205 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 0,39% στις 2.594 μονάδες.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook