Διάβασε τι έχουν να σου προτείνουν οι επαγγελματίες hair stylists για τη φροντίδα και τις τεχνικές που απαιτούνται για να έχεις 100% υγιή και εντυπωσιακά μαλλιά, για πάντα.

Εάν έχεις περίεργη σχέση με τα μαλλιά σου –τα λατρεύεις το Σάββατο, δεν τα αντέχεις τη Δευτέρα, τα μισείς την Τετάρτη και πάλι από την αρχή–, αυτό το άρθρο είναι γραμμένο για σένα. Και έχουμε καλά νέα να σου πούμε: μπορείς να πετύχεις μια καταπληκτική κουπ όλη μέρα, κάθε μέρα. Αυτό που χρειάζεσαι είναι να είσαι πιστή στη φροντίδα τους, από τις ρίζες ως τις άκρες. Δοκίμασε τα επαγγελματικά κόλπα της Αθηνάς-Tζάνετ Κορώση Colorist Expert Κoleston της Wella και του Davilo Hair stylist του Pantene Pro-V, και θα δεις πόσο εύκολα θα δημιουργήσεις τα μαλλιά που πάντα ήθελες να έχεις.

Εχθρός Νο 1: ο τρόπος που τα λούζεις…

Με τον σύγχρονο, πολυάσχολο τρόπο ζωής, το γυμναστήριο, τις μετακινήσεις με τα μέσα συγκοινωνίας και τους περιβαλλοντικούς παράγοντες είναι δύσκολο να τα διατηρήσεις υγιή. Μικρές αλλαγές, όμως, στον τρόπο λουσίματος θα σε βοηθήσουν.

– Πριν τα λούσεις Χτένισέ τα με βούρτσα με μαλακή φυσική τρίχα για να τα ξεμπερδέψεις και να απομακρύνεις τα υπολείμματα των προϊόντων styling. Επίλεξε ένα σαμπουάν,το οποίο θα περιέχει ήπια και αγνά φυσικά συστατικά που καθαρίζουν την τρίχα και δεν της αφαιρούν το πολύτιμο φυσικό της λίπος. Ιδανικά θεωρούνται τα σαμπουάν που είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και βιταμίνες, γιατί δεν αδυνατίζουν την τρίχα, αλλά τη δυναμώνουν, καταπολεμώντας τις ελεύθερες ρίζες. Για να ενισχύσεις τη δράση τους, προτίμησε ένα φυτικό συμπλήρωμα διατροφής.

– Μην υπερβάλλεις Η ποσότητα του σαμπουάν δεν εξαρτάται από το μήκος των μαλλιών. Ρίξε 8-10 ml από το προϊόν στην παλάμη του χεριού σου (η ποσότητα πρέπει να καλύπτει τη χούφτα σου) και άπλωσέ το με τις άκρες των δαχτύλων στις ρίζες και στο δέρμα του κεφαλιού, κάνοντας μασάζ με κυκλικές κινήσεις, για να διεγείρεις την κυκλοφορία του αίματος. Δούλεψέ το σε όλο το κεφάλι και τον αυχένα και συνέχισε μέχρι τις άκρες. Ξέβγαλε με άφθονο χλιαρό ή κρύο νερό.

Εχθρός Νο 2: τεχνικές με χημικά…

Οι συχνές εφαρμογές βαφής και ισιώματος προκαλούν ράγισμα στα στρώματα του φλοιού της τρίχας κάνοντάς την πορώδη, τραχιά και επιρρεπή στο ξεφλούδισμα.

– Γύμνασέ τα Όπως ένας γυμναστής προτείνει ασκήσεις για συγκεκριμένα σημεία του σώματος, έτσι και η εβδομαδιαία φροντίδα με μάσκα βαθιάς ενυδάτωσης βοηθά στη στοχευμένη θεραπεία των μαλλιών. Η διψασμένη τρίχα σου θα βρει λύτρωση με συστατικά όπως το shea butter, το αμυγδαλέλαιο και το κακάο που είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, Ε και Β2. Χώρισε τα μαλλιά σου σε 4 κάθετα τμήματα και άπλωσε στο καθένα μάσκα από τη ρίζα ως την άκρη, πιέζοντάς τα ελαφρά με τα δάχτυλα. Απλώνοντας το προϊόν με αυτόν τον τρόπο δεν διαταράσσεται η εξωτερική στιβάδα της τρίχας, ενώ, χρησιμοποιώντας αρκετές μικρότερες ποσότητες προϊόντος, εξασφαλίζεται η ομοιόμορφη κατανομή. Μετά κάλυψε το κεφάλι σου με υγρή, ζεστή πετσέτα. Η θερμότητα ανοίγει ήπια το φλοιό της τρίχας, επιτρέποντας στα θρεπτικά συστατικά να εισχωρήσουν βαθύτερα. Περίμενε για 10 λεπτά και κατόπιν ξέβγαλε με κρύο νερό.

– Απότρεψε τις μελλοντικές βλάβες Συχνά οι γυναίκες επισκέπτονται τον κομμωτή τους μόνο για το τακτικό κούρεμα ή τη βαφή. Αξίζει να πηγαίνεις στο κομμωτήριο για πρόσθετες περιποιήσεις, όπως θεραπείες με βιταμίνες και αμινοξέα, που συνδυάζονται με μασάζ και είναι ειδικές για ταλαιπωρημένα μαλλιά. Επιπλέον, η επίσκεψη σε αυτό είναι ένας καλός τρόπος για να χαλαρώσεις, να απολαύσεις και να αποκομίσεις φρέσκες ιδέες τις οποίες μπορείς να εφαρμόσεις στο σπίτι.

Εχθρός Νο 3: έκθεση στον ήλιο…

Δεν είναι μόνο η επιδερμίδα σου που είναι επιρρεπής στην UV ακτινοβολία. Οι ακτίνες του ήλιου λεπταίνουν την τρίχα υπερβολικά.

– Ενυδάτωσε τις άκρες Η βαθιά ενυδάτωση είναι ένας βασικός παράγοντας αναδόμησης των βλαβών από ακτινοβολία. Χρησιμοποίησε κοντίσιονερ κάθε φορά που λούζεσαι, επιφέροντας ταυτόχρονα και θεαματική βελτίωση της ελαστικότητας. Εάν τα μαλλιά σου είναι λιπαρά, αρκέσου σε μικρότερη ποσότητα και συχνότητα χρήσης μαλακτικού.

– Βγες στο φως προστατευμένη Οι ακτίνες UV είναι σαν τα… βαμπίρ, ρουφώντας τη ζωντάνια των μαλλιών σου και καθιστώντας τα αδύναμα. Κάλυπτε πάντα το κεφάλι σου με καπέλο ή σκούφο όποτε υπάρχει ηλιοφάνεια (ειδικά στα χιονοδρομικά). Κάτι επίσης σημαντικό: χτένιζέ τα απαλά με μαλακές χτένες, λούζε τα με ήπιο τρόπο και χρησιμοποίησε προϊόντα περιποίησης και styling μαλλιών με φίλτρα προστασίας και τον χειμώνα.

Εχθρός Νο 4: υψηλές θερμοκρασίες…

Η χρήση ζεστών εργαλείων στεγνώματος, όπως το πιστολάκι, σε νωπές τούφες μπορεί να δημιουργήσει μικρές εστίες συσσωρευμένου ατμού, ο οποίος σταδιακά καταστρέφει την επιφάνεια των μαλλιών.

– Ξεκούρασέ τα Για να απαλύνεις την υφή της τρίχας σου, τρίψε μία κάψουλα βιταμίνης Ε από τη μέση ως τις άκρες των μαλλιών. Χρησιμοποίησε, επίσης, ειδικά σαμπουάν, κοντίσιονερ και σπρέι που προστατεύουν από τη θερμότητα και ενδυναμώνουν τα εύθραυστα μαλλιά αποτρέποντας έτσι το σπάσιμο της τρίχας.

Προσοχή στη θερμότητα Ρύθμιζε το πιστολάκι στεγνώματος στη μικρότερη κλίμακα έντασης και μην το κρατάς σταθερό σε μια περιοχή για περισσότερο από1-2 δευτερόλεπτα. Προτίμησε βούρτσα από φυσική τρίχα. Η μεταλλική ή η συνθετική διοχετεύουν περισσότερη θερμότητα.

Εχθρός Νο 5: αφυδάτωση…

Το αποτέλεσμα της διαρκούς έλλειψης υγρασίας είναι η ψαλίδα. Ακόμη και με γυμνό μάτι μπορείς να διακρίνεις εμφανή ανοίγματα στην άκρη της τρίχας, τα οποία προκαλούνται από τη ραγδαία αποσύνθεση της κεράτινης στιβάδας στα εσωτερικά μέρη του φλοιού.

– Κόψε την ψαλίδα σου Ένα περιποιημένο, ελαφρύ κούρεμα των άκρων των μαλλιών σου κάθε 6-8 εβδομάδες είναι ο μόνος τρόπος για να αποφύγεις αυτό το αντιαισθητικό αποτέλεσμα και να αποτρέψεις την προέλαση της ψαλίδας σε όλο το μήκος της τρίχας. Δοκίμαζε να περνάς τα σημεία που αρχίζει να διαφαίνεται η ψαλίδα με ένα σέρουμ λάμψης που περιέχει σιλικόνη.

– Αγάπησε τα κοντίσιονερ Καλύπτοντας τα μαλλιά σου από τη μέση και κάτω με ένα ελαφρύ κοντίσιονερ που δεν ξεβγάζεται ακόμη και σε στεγνά μαλλιά βοηθάς τα εξασθενημένα σημεία που χτυπά η ψαλίδα να αποκτήσουν ακόμη μεγαλύτερη θρέψη και ενυδάτωση.

Εχθρός Νο 6: η μέρα…

Η υγρασία και το φως, σε συνδυασμό με τον τρόπο ζωής και τις συνθήκες στην πόλη (ρύπανση), ευνοούν την αλλοίωση της τρίχας. Μέρα με τη μέρα τα μαλλιά χάνουν την ομορφιά, τη λάμψη και τη ζωντάνια τους. Η νύχτα προσφέρει ανακούφιση από τη μόλυνση και τις ακραίες καιρικές συνθήκες.

– Αξιοποίησε τον ύπνο ομορφιάς Η νύχτα αποτελεί μια ιδανική στιγμή όπου τα μαλλιά μπορούν να δεχθούν καλύτερα κάθε περιποίηση. Στις 8 ώρες ύπνου η τρίχα μπορεί να τραφεί και να αναδομηθεί, ανακτώντας έτσι τη φυσική ασπίδα προστασίας. Οι κούρες νύχτας, όπως μια τονωτική λοσιόν, βελτιώνουν την ομορφιά των μαλλιών και τα κάνουν να δείχνουν πιο εντυπωσιακά όταν ξυπνάς.

– Βάλε τα μεταξωτά Εάν έχεις μακριά μαλλιά, πιάσε τα αλογοουρά στη διάρκεια της νύχτας, για να αποφύγεις τη φθορά τους καθώς στριφογυρίζεις στο κρεβάτι. Μια μεταξωτή μαξιλαροθήκη θα σου προσφέρει προστασία, καθώς η λεία επιφάνειά της είναι πιο απαλή με τα μαλλιά, ιδίως αν ξέρεις ότι κάνεις ανήσυχο ύπνο.

shape.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook