Στο αίμα του Michael Jackson βρέθηκε μεγαλύτερη ποσότητα από το ηρεμιστικό lorazepam απ’ ό,τι είχε παραδεχτεί ο γιατρός του ότι του είχε χορηγήσει την ημέρα που πέθανε, δήλωσαν χθες εμπειρογνώμονες.

Ο Dr. Steven Shafer, ο τελευταίος μάρτυρας στη δίκη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας του βασιλιά της ποπ από τον γιατρό του Conrad Murray, είπε ακόμη ότι η ουσία προποφόλη δεν αποβαίνει μοιραία όταν καταπίνεται, αντίθετα ό,τι είχε ακουστεί τις προηγούμενες ημέρες.

Οι αρχές είχαν αποφανθεί ότι ο θάνατος του Jackson το 2009 είχε προκληθεί από υπερβολική δόση του αναισθητικού προποφόλη, σε συνδυασμό με lorazepam.

Ο Murray παραδέχτηκε ότι έδωσε στον Jackson μια δόση προποφόλης και τέσσερα μιλιγκράμ lorazepam για να τον βοηθήσει να κοιμηθεί. Οι δικηγόροι του υποστήριξαν ότι ο διάσημος τραγουδιστής πήρε έξτρα δόση και από τις δύο ουσίες χωρίς να το γνωρίζει ο γιατρός.

Ο Shafer ανέφερε ακόμη ότι σε μελέτες που έχουν γίνει σε ζώα και ανθρώπους η προποφόλη μόλις που απορροφάται από το αίμα όταν καταπίνεται, επειδή το μεγαλύτερο μέρος της ουσίας αποβάλλεται από το ήπαρ.

Ο ίδιος δήλωσε ότι ο Murray παρέβη κατάφωρα κοινές ιατρικές πρακτικές, παραθέτοντας χαρακτηριστικά 17 σημεία. Δήλωσε ότι το να δώσει κανείς προποφόλη για τη θεραπεία της αϋπνίας ήταν… «Never Never Land», εννοώντας ότι δεν θα έπρεπε να συμβεί ποτέ.

Η υπεράσπιση αναμένεται να εξετάσει το μάρτυρα αργότερα.

Ο Murray έχει δηλώσει αθώος και αντιμετωπίζει ποινή τεσσάρων ετών αν καταδικαστεί.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook