Να τεθεί η Κερατέα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ψήφισε το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Λαυρεωτικής και ζήτησε από την κυβέρνηση «να αποσύρει τα ΜΑΤ», προκειμένου να τεθούν εξαρχής οι συζητήσεις για τον Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) στην περιοχή.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του δημοτικού συμβουλίου, τα μέλη του, μαζί με πλήθος κατοίκων, πραγματοποίησαν πορεία από την κεντρική πλατεία της πόλης προς το σημείο, όπου έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για το ΧΥΤΑ, δηλώνοντας αποφασισμένοι να παραμείνουν στο σημείο όλη τη νύχτα.

Στην Κερατέα ξέσπασαν την Τρίτη νέα επεισόδια έξω από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, έπειτα από την προσαγωγή 30χρονου.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έγιναν πέντε συλλήψεις, ενώ τραυματίστηκαν τέσσερις πολίτες και αρκετοί αστυνομικοί των ΜΑΤ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν την Τετάρτη στο εισαγγελέα, από τον οποίο ζήτησαν προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή. Μέχρι τότε θα κρατηθούν.

Αίσθηση έχει προκαλέσει η φωτογραφία που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο στην οποία φαίνεται αστυνομικός της Ασφάλειας να έχει τραβήξει όπλο κατά την προσαγωγή του 30χρονου.

Επισήμως, η Αστυνομία αναφέρει πως ο αστυνομικός βρισκόταν σε άμυνα καθώς κάτοικοι προσπάθησαν να τον αφοπλίσουν. Για την υπόθεση, πάντως, διατάχθηκε προκαταρκτική διοικητική από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook