Αποφάσεις για την περαιτέρω στάση που θα κρατήσουν, μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου για την Υγεία, αναμένεται να λάβουν την Πέμπτη οι γιατροί. «Το νομοσχέδιο δεν θα εφαρμοστεί ποτέ. Η κυβέρνηση, σε κάθε προσπάθειά της να περάσει Προεδρικό Διάταγμα ή Υπουργική Απόφαση, η κυβέρνηση θα μας βρίσκει μπροστά της» δήλωσε στον Βήμα 99,5 ο γγ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γ.Ελευθερίου.

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις

Οι γιατροί του ΙΚΑ συνεχίζουν την απεργία ώς την Παρασκευή, ενώ συνεχίζεται και η κατάληψη στο αμφιθέατρο του υπουργείου Υγείας.

Τετράωρη στάση εργασίας (11 π.μ.-3 π.μ.) κήρυξε για σήμερα, Πέμπτη, η ομοσπονδία των εργαζομένων στα νοσοκομεία. Τις ώρες αυτές τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, το ΕΚΑΒ, τα θεραπευτήρια χρόνιων παθήσεων και οι υπηρεσίες πρόνοιας θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.

Σήμερα στις 12 το μεσημέρι θα συνεδριάσουν τα διοικητικά συμβούλια των Ιατρικών Συλλόγων και της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) στο αμφιθέατρο του υπουργείου Υγείας, προκειμένου να αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις και την επόμενη εβδομάδα.

Ανυποχώρητοι οι γιατροί

Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον Βήμα 99,5, ο γγ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών διαμήνυσε πως «το νομοσχέδιο δεν θα εφαρμοστεί ποτέ» και ότι η κυβέρνηση, σε κάθε προσπάθειά της να περάσει Προεδρικό Διάταγμα ή Υπουργική Απόφαση, «θα μας βρίσκει μπροστά της».

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο, ο κ. Ελευθερίου υποστήριξε ότι ο πολίτης καλείται να μετάσχει σε ένα αναποτελεσματικό και φαύλο σύστημα. Τόνισε, επίσης, ότι οι γιατροί θέλουν να αναβαθμιστούν οι προσφερόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες, αλλά αυτό «δεν θα γίνει με τους μισθούς πείνας στους γιατρούς».

Η ταλαιπωρία που έρχεται για τους πολίτες θα είναι μεγαλύτερη και χειρότερη, από αυτή που υφίστανται εξαιτίας των απεργιών, είπε ο κ. Ελευθερίου, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση είναι απομονωμένη από το σύνολο της κοινωνίας.

Τέλος, είπε πως η κοινωνία έχει παραπληροφορηθεί σφόδρα και πως η κυβέρνηση -επιτρέποντας τη συνταγογράφηση από γιατρούς του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ- έστησε έναν απεργοσπαστικό μηχανισμό για να περάσει επιβλαβή μέτρα για τους πολίτες.

Ανοιχτά τα φαρμακεία

Οι φαρμακοποιοί, πάντως, αποφάσισαν από την Πέμπτη να ανοίξουν τα φαρμακεία, μετά τις νέες τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο για την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους.

Με απόφαση του υπουργού Υγείας τροποποιήθηκε το άρθρο 36 του πολυνομοσχεδίου, σύμφωνα με το οποίο «σε απόσταση 100 μέτρων εκατέρωθεν των πλησιέστερων άκρων της εξωτερικής κεντρικής πύλης νοσοκομείων, δυναμικότητας άνω των 150 κλινών, επιτρέπεται η μεταφορά και ίδρυση επιπλέον φαρμακείων, των οποίων ο αριθμός δεν μπορεί να υπερβαίνει τον αριθμό των ήδη λειτουργούντων κατά τη δημοσίευση του νόμου».

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook