«Θα δείτε απίστευτα πράγματα από την jaguar στο μέλλον…» μας έλεγε χαμογελώντας πονηρά ο CEO της εταιρείας Ralf Speth, στην έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Ένα από τα… απίστευτα είναι και το εξωτικό C-X16!

Έτοιμη να ρίξει αρκετά μοντέλα στην παραγωγή είναι η Jaguar, η οποία πλέον, και ουσιαστικά, μπαίνει στη νέα εποχή. Η ιστορική Βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία, με τα κεφάλαια των Ινδών, έχει προχωρήσει στην ανάπτυξη αρκετών πρωτότυπων μοντέλων, αποκαλύπτοντας ουσιαστικά τα σχέδιά της για το μέλλον. Ένα από αυτά είναι και το εντυπωσιακό C-X16, το οποίο μάλιστα σύντομα θα βάλει στην παραγωγή. Πρόκειται για το αυτοκίνητο που θα «χτυπήσει» εμπορικά μοντέλα σαν την Mercedes SLK και την ΒΜW Z4!

\"\"

Είναι διθέσιο, πισωκίνητο και στην πρωτότυπη μορφή του, υβριδικό. Μάλιστα  όταν βγει στην παραγωγή, θα είναι το μικρότερο μοντέλο που έχει παρουσιάσει η εταιρία από τη δεκαετία του 1950!

Το συνολικό μήκος του C-X16 είναι 4,445 mm, το πλάτος 2,048 mm, το ύψος 1,297 mm και το μεταξόνιο δεν ξεπερνά τα 2,622 mm. Οι άνθρωποι της Jaguar υποστηρίζουν ότι στο νέο μοντέλο έχουν πετύχει απόλυτη ισορροπία στην κατανομή βάρους (50/50 εμπρός/πίσω). Σημειώστε ότι αναμένεται να το δούμε και σε cabrio με σκληρή οροφή…

\"\"

Κάτω από το καπό έχει τοποθετηθεί ένας 3λιτρος V6 κινητήρας ο οποίος αποδίδει 380 PS κι έχει μέγιστη ροπή 45,9 kgm. Παράλληλα, το C-X16 διαθέτει και ηλεκτροκινητήρα ο οποίος προσφέρει επιπρόσθετα 95 PS και 24,0 kgm ροπής. Μάλιστα, η έξτρα ισχύς και ροπή του ηλεκτροκινητήρα μεταφέρεται κατόπιν εντολής του οδηγού από το κουμπί «Push to Pass» που βρίσκεται τοποθετημένο στο τιμόνι.

Το υβριδικό σύστημα συμπληρώνεται από 8τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων και οι επιδόσεις του συστήματος είναι ανάλογες των προσδοκιών με τα πρώτα 100km επιτάχυνσης να καλύπτονται σε μόλις 4,4 sec, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 300 km/h! Εξίσου εντυπωσιακή είναι και η τιμή για τις εκπομπές ρύπων CO2 που είναι στα 165 g/km!

Σημειώστε πως το C-X16 μπορεί να κινείται για λίγα χιλιόμετρα κι αποκλειστικά με τον ηλεκτροκινητήρα με ταχύτητες έως 88 km/h.

\"\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook