Με αφορμή το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος της Ιεράπετρας από την αδυναμία μεταφοράς των ευπαθών κηπευτικών προϊόντων στις αγορές εκτός Κρήτης, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Σήφης Αναστασάκης από το πρωί προχώρησε σε μια σειρά επαφές και ενέργειες με στόχο να εξευρεθεί το συντομότερο δυνατόν λύση στο πρόβλημα.

Από το πρωί είχε επαφές με γραφείο μεταφορών προκειμένου να ναυλωθεί πλοίο για την μεταφορά των προϊόντων. Παράλληλα είχε διαρκή τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλη Καρχιμάκη, όπου σε κεντρικό επίπεδο είχε συναντήσεις με τους εκπροσώπους της Π.Ν.Ο. και καταβάλλονται προσπάθειες για την λήξη της απεργίας.

Παράλληλα ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη, που βρίσκεται στην Αθήνα για τις εκλογές της Ένωσης Περιφερειών, για την κατάσταση που δημιουργείται, ζητώντας παράλληλα να επισκεφθεί την Ιεράπετρα. Ο κ. Αρναουτάκης αποδέχτηκε την πρόταση και θα επισκεφθεί την Δευτέρα το απόγευμα την Ιεράπετρα προκειμένου να γίνει συνάντηση στο Δήμο.

Σε ότι αφορά τη ναύλωση του πλοίου, η απάντηση που ήλθε σήμερα το μεσημέρι από πλοιοκτήτες που κλήθηκαν ν’ ανταποκριθούν είναι ότι δεν μπορούν να διαθέσουν κάποιο πλοίο για ναύλωση, απόφαση που ισχύει γενικότερα για τον εφοπλιστικό κόσμο.

Ακολούθως ο Δήμαρχος κάλεσε τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των αγροτών και τους ενημέρωσε για τις ενέργειες που έχει κάνει καθώς και τις εξελίξεις, σημειώνοντας πως θα είναι σε συνεχή επαφή με τον κ. Καρχιμάκη προκειμένου να εξευρεθεί λύση στο θέμα.

Ο κ. Αναστασάκης επεσήμανε ότι αν θα υπάρξει αδιέξοδο θα πρέπει ως έσχατο μέτρο να εξεταστεί το ενδεχόμενο της πολιτικής επιστράτευσης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook