Από έμφραγμα πέθανε ο άτυχος 53χρονος διαδηλωτής του ΠΑΜΕ, μετά το συλλαλητήριο της Πέμπτης, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Φίλιππο Κουτσάφτη. Δεν υπήρχε άλλο γνωστό ιστορικό καρδιολογικών προβλημάτων.

Σύμφωνα με το Mega, φως στα ακριβή αίτια του θανάτου του διαδηλωτή και το εάν η υγεία του επηρεάστηκε από χημικές ουσίες αναμένεται να ρίξουν οι τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων θα προκύψουν μέσα στις επόμενες 15 ημέρες.

«Η αιτία θανάτου είναι τουλάχιστον μέχρι στιγμής οι ισχαιμικές μυοκαρδιακές αλλοιώσεις, πρόσφατες, απουσία κακώσεων. Θα ακολουθήσει πλήρης εργαστηριακή διερεύνηση. Να δούμε, δηλαδή, ποια αίτια έκαναν αυτή τη θανατηφόρα μυοκαρδιακή ισχαιμία» δήλωσε ο Φίλιππος Κουτσάφτης.

Παρών στη διαδικασία της νεκροψίας – νεκροτομής ήταν και ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας Συμεών Μεσογείτης, ο οποίος ανέφερε σε δήλωσή του: «Αξίζει να σημειωθεί ότι μακροσκοπικά η καρδιά αυτού του ανθρώπου δεν έφερε κάποια παλιά ισχαιμία ή κάποιο παλιό έμφραγμα. Τουλάχιστον με αυτό που μπορέσαμε να δούμε μακροσκοπικά. Θα ακολουθήσει το ιστολογικό και τα τοξικολογικά, για να έχουμε μια πλήρη διερεύνηση της κατάστασης και της αιτίας θανάτου».

Στο μεταξύ, στις καταγγελίες ότι ο άτυχος οικοδόμος αισθάνθηκε δυσφορία μετά από ρίψη χημικών από τις δυνάμεις των ΜΑΤ η αστυνομία απαντά από χτες ότι μέχρι εκείνη την ώρα δεν είχε γίνει χρήση χημικών ή δακρυγόνων στο σημείο των συμπλοκών.

Επίσκεψη Παπαρήγα στον Ευαγγελισμό

Τους τραυματίες της μεγαλειώδους διαδήλωσης της Πέμπτης, που σκιάστηκε από τα επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και κουκουλοφόρων και κυρίως από τον θάνατο του 53χρονου οικοδόμου, επισκέφθηκε την Παρασκευή στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός η Αλέκα Παπαρήγα.

Σε δήλωσή της η κ. Παπαρήγα κάλεσε το λαό να είναι έτοιμος «γιατί θα έρθουν ακόμη πιο βάρβαρα μέτρα», ενώ προέβλεψε ότι «θα ηττηθούν όσοι πιστεύουν ότι θα τσακίσουν το λαϊκό κίνημα».

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook