Την ανακοίνωση δημόσιου διαγωνισμού για την αποκρατικοποίηση των Κρατικών Λαχείων την επόμενη εβδομάδα προανήγγειλε μιλώντας στο Reuters ο επικεφαλής του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) κ. Κώστας Μητρόπουλος.

«Την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινώσουμε το δημόσιο διαγωνισμό για τα κρατικά λαχεία. Μετά, θα ακολουθήσουν και άλλες ανακοινώσεις σε διαστήματα δύο εβδομάδων», είπε.

Σημείωσε επίσης ότι θα ακολουθήσει η αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ και εμφανίστηκε βέβαιος ότι η Ελλάδα θα πετύχει τον νέο μειωμένο στόχο της τρόικας για έσοδα 1,7 δισ. ευρώ (αντί 5 δισ.) μέσα στο 2011.

«Θα προχωρήσουμε σε πρόσκληση ενδιαφέροντος για την εκμετάλλευση του Ελληνικού, και θα ακολουθήσει ο διαγωνισμός για τις ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ και την πώληση ακινήτων ανάλογα με τις συνθήκες στην αγορά», πρόσθεσε.

Παράλληλα το υπουργείο Οικονομικών έδωσε στη δημοσιότητα το απόγευμα της Παρασκευής τη λίστα των συμβούλων για την αποκρατικοποίηση σειράς περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου.

Η απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων, με ημερομηνία υπογραφής 15 Σεπτεμβρίου περιλαμβάνει τους παρακάτω συμβούλους αποκρατικοποίησης ανά περίπτωση:

1. ΕΛΠΕ: UBS LIMITED και NOMURA INTERNATIONAL PLC

2. ΛΑΡΚΟ: HSBC BANK PLC και PRICEWATERHOUSECOOPERS BUSINESS SOLUTIONS.

3. ΕΛΛΗΝΙΚΟ: Νομικοί σύμβουλοι: Παπακωστόπουλος και συνεργάτες Π. Ελγέρης και Απ. Γέροντας. Νομικός σύμβουλος επί θεμάτων δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αλλοδαπού δικαίου: DEWEY & LEBOEUF LLP.

4. ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ: GRANT THORNTON

5. ΕΥΑΘ: HSBC BANK και EUROBANK EFG EQUITIES AEΠΕΥ.

6. ΕΥΔΑΠ: ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, CREDIT AGRICOLE CIB και EUROBANK EFG EQUITIES AEΠΕΥ.

7. ΚΑΖΙΝΟ ΠΑΡΝΗΘΑΣ: ALPHA BANK και INVESTMENT BANK OF GREECE.

8. ΟΛΠ, ΟΛΘ και Περιφερειακοί Λιμένες: MORGAN STANLEY, ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ.

9. ΔΕΗ: ALPHA BANK, BANK OF AMERICA MERRILL LYNCH, CREDIT SUISSE SECURITIES (EUROPE) LIMITED, ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

10. ΕΛΤΑ: LAZARD FRERES SAS, PRICEWATERHOUSECOOPERS BUSINESS SOLUTIONS.

11. ΜΙΚΡΟΙ ΛΙΜΕΝΕΣ & ΜΑΡΙΝΕΣ: INVESTMENT BANK OF GREECE, κοινοπραξία των εταιριών MARITIME & TRANSPORT BUSINESS SOLUTIONS, KLC δικηγορική εταιρεία και Ρογκάν και Συνεργάτες.

12. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΑΕΡΟΡΟΜΙΑ: EUROBANK EFG EQUITIES AEΠΕΥ και CITIGROUP GLOBAL MARKETSLIMITED

13. ΟΔΙΕ: Νομικός σύμβουλος Ρυλλεράκης και συνεργάτες.

in.gr