Ξεκίνησε ξανά να επιχειρεί το κλιμάκιο των ανδρών της Ομάδας Υποβρυχίων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού στην λίμνη του Αλμυρού ποταμού.

Όπως είναι γνωστό, τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής κατά την αποχώρησή τους από την Κρήτη, έριξαν στο σημείο αυτό μεγάλο όγκο πολεμικού υλικού, οχημάτων και πυρομαχικών.

Η επιχείρησή αυτή χρηματοδοτείτε εξ’ ολοκλήρου από τον δήμο Μαλεβιζίου και αποτελεί την συνέχιση προηγούμενων ενεργειών, που είχαν ως αποτέλεσμα να ανασυρθεί μεγάλος αριθμός επικίνδυνου πολεμικού υλικού.

Οι δέκα άνδρες των Ο.Υ.Κ. έχουν μέχρι σήμερα ανασύρει 22 βλήματα διαφόρων διαμετρημάτων, τα οποία κλιμάκιο πυροτεχνουργών του στρατού τα παραλαμβάνει με ειδικό όχημα και τα οδηγεί προς καταστροφή. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για διαβρωμένα βλήματα που παρέμειναν επί πολλές δεκαετίες στον βυθό του Αλμυρού, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την επικινδυνότητα της αποστολής. Παράλληλα στο σημείο βρίσκεται και η κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ με σκοπό να προσφέρει κάθε βοήθεια αν χρειαστεί.

Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κ. Μαμουλάκης, κατά την σημερινή του επίσκεψη στο χώρο, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη του καθαρισμού σε ένα μοναδικό μνημείο της φύσης όπως είναι ο Αλμυρός και δήλωσε την ακλόνητη βούληση της δημοτικής αρχής να αναδείξει ολόκληρη την περιοχή.