Η Ζ΄ Ένωση Κρήτης για 2η συνεχόμενη χρονιά προκήρυξε και διοργάνωσε την γιορτή «10 με τόνο» για παιδιά ηλικίας 5 ως 10 ετών, το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Οκτωβρίου στις εγκαταστάσεις του Ηράκλειο Ο.Α.Α. Στην πραγματικότητα πρόκειται για την γιορτή Κόκκινου, Πορτοκαλί και Πράσινου γηπέδου του 2011 που ολοκληρώνει και την φετινή αγωνιστική δραστηριότητα στην κατηγορία κάτω των 10 ετών με 5 συνολικά τουρνουά Κόκκινου, Πορτοκαλί και Πράσινου επιπέδου.

Συνολικά στην διοργάνωση αυτή συμμετείχαν 120 παιδιά για πρώτη φορά σχεδόν απ’ όλους τους συλλόγους του νησιού μας. Πιο συγκεκριμένα πήραν μέρος 34 παιδιά στο πράσινο, 31 στο πορτοκαλί και 55 στο κόκκινο επίπεδο.
\"\"
\"\"
\"\"

Τα παιδιά πράσινου επιπέδου και ηλικίας 9 και 10 ετών αγωνίστηκαν σε μεικτούς αγώνες μονού με την ονομασία Grand Slams όπου αφού όλοι ξεκίνησαν να παίζουν στο ταμπλό Roland Garros στην συνέχεια ανάλογα σε πιο γύρο έχασαν μεταφέρθηκαν σε άλλα ταμπλό (Wimbledon, Us & Australian Open) με αποτέλεσμα όλα τα παιδιά να παίξουν τουλάχιστον 4 αγώνες του ενός σετ στα 6.

Μάλιστα το μεσημέρι της πρώτης ημέρας τα παιδιά χωρισμένα σε 4 ομάδες πήραν μέρος και σ’ ένα πρωτότυπο κουίζ με ερωτήσεις που αφορούσαν την διοργάνωση και την ιστορία των 4 grand slams δίνοντας τους την δυνατότητα να γνωρίσουν τα 4 μεγαλύτερα τουρνουά του τένις…. παίζοντας! Πιο συγκεκριμένα 3 παιδιά του Ο.Α.Χ. ήταν στα ημιτελικά του κεντρικού ταμπλό με τον Τζανάκη Κυριάκο να παίρνει τελικά την 2η θέση, τον Κωνστανταράκη Ανδρέα την 3η και τον Σχοινοπλοκάκη Γιώργο την 4η. Ακόμη στους 8 έφτασαν για τον Ο.Α.Χ. η Μιουμπή Μύριαμ, η Κουκλάκη Ευγενία και η Μπαλάσκα Βασιλική. Στο ταμπλό Australian Open των χαμένων του 2ου γύρου ξεχώρισαν η Κουριδάκη Αθηνά με την 1η θέση και ο Ματσαμάκης Αντώνης με την 2η.

\"\"
\"\"
\"\"
Τα παιδιά του πορτοκαλί επιπέδου δημιουργώντας 15 μεικτές ομάδες συμμετείχαν σε ομαδικό πρωτάθλημα τύπου Davis Cup σχηματίζοντας 5 ομίλους των 3 ομάδων. Μετά την αρχική παρέλαση των εθνικών ομάδων, που τα παιδιά είχαν επιλέξει και φτιάξει τις αντίστοιχες σημαίες, στα 5 διαθέσιμα πορτοκαλί γήπεδα διεξάχθηκαν οι 3 αναμετρήσεις του κάθε ομίλου με όλες τις ομάδες να παίζουν συνολικά 2 αναμετρήσεις. Σε κάθε συνάντηση έγιναν 5 μονά και 1 διπλό των 2 tie breaks και οι ομάδες κατατάχθηκαν στην 1η ως 3η θέση στον όμιλο τους. Όλες οι ομάδες που συμμετείχαν για τον Ο.Α.Χ. πρώτευσαν στους ομίλους τους.

Τέλος στο κόκκινο επίπεδο τα παιδιά χωρίστηκαν σε 4 ομάδες οι οποίες αναμετρήθηκαν μεταξύ τους σε αγώνες διάρκειας 7΄. Όλα τα παιδιά έπαιξαν τουλάχιστον 3 7άλεπτα και μάζεψαν όσο το δυνατόν περισσότερους πόντους για την ομάδα τους.

Μετά το τέλος των αγώνων τα παιδιά μαζεύτηκαν στο ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ του συλλόγου όπου ο πρόεδρος της Ζ΄ Ένωσης κ. Σπυριδάκης Γιάννης αφού ευχαρίστησε τα παιδιά για την συμμετοχή τους, τους γονείς για την υποστήριξη τους και τους προπονητές για την διοργάνωση των αγώνων, υποσχέθηκε ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια από την πλευρά του Δ.Σ. της Ένωσης στο πρόγραμμα “Tennis 10’s”. Στην συνέχεια έγινε απονομή μεταλλίων και διπλωμάτων σε όλα τα παιδιά και ακολούθησε παιχνιώδες πρόγραμμα από επαγγελματία animateur , μουσική και ζωγραφική αφήνοντας στα παιδιά μια ακόμα πιο γλυκιά γεύση της 2ης Γιορτής «10 με τόνο 2011».

Ο Tutor της Ζ΄ Ένωσης τένις
Δολιανίτης Μανώλης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook