Με κοινή ανακοίνωσή τους από τα τρία σωματεία τους οι εργαζόμενοι στο Δήμο Ηρακλείου αναφέρουν:

Συνάδελφοι,
παρά τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις και τις συγκεντρώσεις των εργαζομένων στον Δήμο αλλά και την καθολική αντίσταση της κοινωνίας, η κυβέρνηση προχώρησε στην ψήφιση του νομοσχεδίου που οδηγεί τους εργαζόμενους σε πλήρη εξαθλίωση.

Με απόφασή της αργά χθες το βράδυ η Ομοσπονδία μας αποφάσισε νέα 24ωρη απεργία για την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου και παράλληλα την σύγκλιση γενικών συνελεύσεων για ενημέρωση και συντονισμό του αγώνα μας από εδώ και στο εξής.
Τα τρία διοικητικά συμβούλια των Συλλόγων του Δήμου μας, αφού λάβαμε υπόψη μας τα νέα δεδομένα, όπως διαμορφώθηκαν από τις πολιτικές συγκυρίες και με πλήρη συναίσθηση των ευθυνών μας απέναντι στους εργαζόμενους και στους δημότες, που στήριξαν και συμπαραστάθηκαν δυναμικά στον αγώνα μας αποφασίσαμε τα εξής:

Χαιρετίζουμε και ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους για την μαζική συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις που προγραμματίστηκαν στην τετραήμερη κατάληψη του Δημαρχείου και στην πορεία.

Αναστείλαμε από χθες την κατάληψη του Δημαρχείου γιατί πιστεύουμε ότι πετύχαμε τον στόχο μας, δηλαδή να κάνουμε αισθητή την παρουσία μας, τα αιτήματά μας, να προσπαθήσουμε να γίνουμε πόλος συσπείρωσης και για άλλους κοινωνικούς φορείς που μάχονται δίπλα μας, για τα ίδια δικαιώματα με μας στη ζωή και στην εργασία.

Μη θέλοντας να δημιουργήσουμε προβλήματα στην τοπική κοινωνία που τόσο σκληρά δοκιμάζεται, επιλέγουμε να επιστρέψουμε στη θέση μας προχωρώντας στην αποκομιδή των απορριμμάτων, το άνοιγμα των παιδικών σταθμών, την επαναλειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών. Θέλουμε την κοινωνία δίπλα μας σ΄ αυτό τον δύσκολο αγώνα.
Μετά την πρωτοφανή κινητοποίηση των εργαζομένων στον Δήμο μας και την μάχη που δώσαμε ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΨΗΛΑ. Οι βουλευτές μας μπορεί να ψήφισαν το πολυνομοσχέδιο αλλά ο δικός μας αγώνας δεν τελείωσε.

Αναλογιζόμενοι τέλος την οικονομική δυσπραγία στην οποία έχουμε περιέλθει όλοι μας αλλά και την ευθύνη μας απέναντι στους συναδέλφους, αναζητούμε νέες μορφές κινητοποιήσεων, συμπαρατασσόμαστε με εργαζόμενους και φορείς από όλους τους χώρους, προκειμένου να συντονίσουμε τον αγώνα μας.

Στο πλαίσιο αυτό προγραμματίζουμε από σήμερα και από κοινού ενημέρωση των συναδέλφων σε όλους τους χώρους δουλειάς. Την προσεχή εβδομάδα θα προγραμματιστεί γενική συνέλευση των εργαζομένων και των τριών συλλόγων. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να σκεφτούν και να καταθέσουν τις προτάσεις τους για νέες μορφές πάλης. Κανένας συνάδελφος δεν πρέπει να είναι μόνος του όταν έρθει η ώρα να αντιμετωπίσει την προσωπική «εφεδρεία», την περικοπή του μισθού του, τις έκτακτες εισφορές, τους «λογαριασμούς» της ΔΕΗ και ότι ….άλλο προκύψει.

Έχουμε χρέος να συσπειρωθούμε και να οργανωθούμε για να αντιμετωπίσουμε τις «κολασμένες μέρες» που έρχονται μετά το πολυνομοσχέδιο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook