Τη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας ζήτησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράϊκου, σχετικά με τις καταγγελίες της Γ.Γ. του Κ.Κ.Ε., Αλέκας Παπαρήγα, περί οργανωμένου σχεδίου και σχέσης αστυνομίας- κουκουλοφόρων.

Μιλώντας στο δελτίο του Mega, η κ. Παπαρήγα έκανε λόγο για «οργανωμένο σχέδιο», και διερωτήθηκε εάν «ήταν δυνατό να είναι έξω από τις προβλέψεις τις αστυνομίας» το ενδεχόμενο επεισοδίων μετά από τόσα δημοσιεύματα σε blog;

Αναφερόμενη στον θάνατο του 53χρονου διαδηλωτή, Δημήτρη Κοτζαρίδη, είπε ότι επρόκειτο για δολοφονία καθώς «μέσα στα σώματα ασφαλείας υπάρχουν διασυνδέσεις με τους κουκουλοφόρους», είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε δε, ότι «χθες έξω από τη ΓΑΔΑ υπήρχαν κουκουλοφόροι», και κατήγγειλε ευθέως σχέσεις της αστυνομίας με κουκουλοφόρους, ακόμη και «αστυνομικούς- κουκουλοφόρους».

«Ομάδα αστυνομικών που έβγαλε τα ρούχα της στη Σανταρόζα και έβαλε ρούχα κουκουλοφόρων», είπε, ενώ σε σχετική ερώτηση, έδειξε για ακόμη μία φορά προς το ΛΑΟΣ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «θέλει αίμα’, ενώ καταγγέλλει ότι «το συγκεκριμένο κόμμα έχει συγκεκριμένους θύλακες μέσα στην αστυνομία».

Οι δηλώσεις της κ. Παπαρήγα προκάλεσαν την παρέμβαση του κ. Κοκαλάκη, του εκπροσώπου της αστυνομίας, ο οποίος παρότρυνε την Γ.Γ. του Κομμουνιστικού Κόμματος «να πάει τα στοιχεία που έχει σε εισαγγελέα», καθώς όπως είπε η ελληνική αστυνομία «λειτουργεί στο πλαίσιο του συντάγματος».

Απαντώντας η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι αναλαμβάνει πλήρως την πολιτική ευθύνη των καταγγελιών της.

Δήλωση Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή

Η Ελληνική Αστυνομία είναι αυστηρά προσηλωμένη στην τήρηση του Συντάγματος και των νόμων του Κράτους. Η Δημοκρατία μας είναι και παραμένει ισχυρή. Όσα καταγγέλθηκαν από τη Γενική Γραμματέα του Κ.Κ.Ε, κα. Αλέκα Παπαρήγα, αποτελούν εξαιρετικά σοβαρές κατηγορίες.

Εάν ισχύουν, πιστοποιούν την ύπαρξη και τη λειτουργία παρακράτους, που καθοδηγείται από σκοτεινό κέντρο εκτός του νόμιμου και του συνταγματικού πλαισίου της χώρας. Εάν ισχύουν, πρόκειται για προσπάθεια υπονόμευσης της δημοκρατικής ομαλότητας.

Έχω, ήδη, ζητήσει από τη Δικαιοσύνη να αναλάβει αμέσως και να φέρει σε πέρας, χωρίς καθυστέρηση, την έρευνα για όλα τα στοιχεία που κατέχει το Κ.Κ.Ε.

Η κα. Παπαρήγα έχει παράλληλα την υποχρέωση να ενημερώσει άμεσα την Κυβέρνηση και τη Βουλή με όποια στοιχεία διαθέτει.

zougla.gr