Η πολιτική και οι πολιτικοί στις μέρες μας, όπως όλοι ξέρουν, έχουν ξεθωριάζει και έχουν ξεθωριάσει, γιατί απλά επαψαν να μας εκπροσωπεύουν στην βουλή.

Κανείς την σημερινή ημέρα δεν μπορεί να σκεφτεί ότι η πολιτική που ακολουθείται και οι επιλογές των πολιτικών πλην λίγων εξ αυτών, αντιπροσωπεύουν την ελληνική κοινωνία, εκφράζουν τις επιθυμίες των ελλήνων πολιτών, αυτών που ψηφίσαν και εξέλεξαν τους εκπροσώπους μας στην βουλή.

Αναφέρομαι στους βουλευτές του Κυβερνώντος Κόμματος όπου εγκλωβισμένοι από την μία στις πιέσεις των πολιτικών επιλογών του Πρωθυπουργού και από την άλλη στις πιέσεις των ψηφοφόρων αλλά και της συνείδησης τους, ψηφίζουν ή όχι τους αβάστακτους νόμους και τα μέτρα που στην κυριολεξία «στέγνωσαν» την ελληνική κοινωνία από χρήματα… και κουράγιο.

Ακόμα βέβαια και από αυτούς που ψήφιζαν υπέρ, έγιναν τοποθετήσεις, παρεμβάσεις, έδειξαν έμμεσα δυσαρέσκεια. Υπήρξαν όμως και άλλοι, πολλοί άλλοι που απλά ήταν και είναι θεατές σε ένα έργο, που πρωταγωνιστές είναι λίγοι έλληνες πολιτικοί, μερικοί ξένοι και οι υπόλοιποι, οι κομπάρσοι, είναι οι έλληνες πολίτες.

Νωρίτερα σήμερα Παρασκευή 21/10/2011 διάβασα στο Flashnews.gr ότι οι υπάλληλοι στο Δήμο Τρικάλων κήρυξαν ανεπιθύμητους τους βουλευτές τους…

Αναρωτιέμαι λοιπόν βέβαια: Που ακριβώς βρίσκονται οι υπόλοιποι βουλευτές του τόπου μας; Δεν διάβασα καμία παρέμβαση, δεν άκουσα καμία τοποθέτηση, δεν τους είδα έστω και λίγο να διαφωνούν. Έστω και στα κρυφά, έστω και σε έναν τοπικό σταθμό ή μία μικρή εφημερίδα. Ή έστω να κατέβουν στον δρόμο, να μιλήσουν στους πολίτες, να τους καθησυχάσουν, να σταθούν δίπλα τους… δυστυχώς δεν τους είδα.

Δεν μπορώ να το ερμηνεύω και σίγουρα δεν μπορώ να τους κατηγορήσω. Μπορώ όμως να συγκρίνω την στάση τους με αυτήν της κας Λούκας Κατσέλη, που με την πράξη της μπορεί να προκάλεσε την διαγραφή της, αλλά σίγουρα προκάλεσε την συμπάθεια των ψηφοφόρων της και επιβεβαίωσε με την στάση της σίγουρα το μεγαλύτερο ποσοστό των τωρινών υποστηρικτών της.

 Βέβαια δεν έχουν όλοι το κύρος και την εμβέλεια της, αλλά ακόμα και αυτό το χτίζεται και δημιουργείται μέσα από ανάλογες κινήσεις.

Διάβασα ότι οι κ.κ. Β. Κεκερογλου, Φ. Παρασύρης και Ι. Μιχελογιαννάκης βουλευτές Ηρακλείου, τοποθετήθηκαν, έστω και πλαγίως, έστω και έμμεσα μέσα από μία επιστολή που συνυπέγραψαν άλλοι 25 βουλευτές του Κυβερνώντος για κοινωνική στροφή του Γ. Παπανδρέου.

Χάρηκα, γιατί έστω και έτσι και με όλην την πίεση του ΔΝΤ και των εταίρων μας, με όλη την πίεση για την υλοποίηση της πολιτικής υπάρχουν φωνές που προσπαθούν και δεν λειτουργούν παθητικά ως δέκτες αποφάσεων και πράξεων.

Ακόμα και η κ. Μ. Μίχου Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Πιερίας μαζί με άλλους 31 βουλευτές ζητούν με επιστολή τους προς τους υπουργούς κ.κ. Βαγγέλη Βενιζέλο, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Κώστα Σκανδαλίδη να παρέμβουν με μέτρα για την δραστική μείωση των τιμών στο «καλάθι της νοικοκυράς».

Σωστός ή μέτριος τρόπος αντίδρασης; Θα κριθούν από τους πολίτες και τους ψηφοφόρους. Σίγουρα όμως θα κριθούν, γιατί απλά έδωσαν ένα στίγμα, έπραξαν.

 Για τους υπόλοιπους θα δείξει η ιστορία και βέβαια οι επερχόμενες εκλογές, όποτε και να γίνουν.

Γιάννης Σερετάκης


Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook