Η Fitch δεν σχεδιάζει να υποβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα της Γαλλίας από το ΑΑΑ που βρίσκεται σήμερα, διαβεβαίωσε στέλεχος του διεθνούς οίκου αξιολόγησης.

«Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο να υποβαθμίσουμε τη Γαλλία» δήλωσε ο Ντέιβιντ Ρίλεϊ, επικεφαλής πιστοληπτικής αξιολόγησης της Fitch, προσθέτοντας ότι το αποτέλεσμα των επικείμενων συνόδων κορυφής δεν αναμένεται να οδηγήσει σε αναθεώρηση της αξιολόγησης της Ιταλίας ή της Ισπανίας.

Σήμερα, o οίκος Standard & Poor\’s προειδοποίησε ότι πιθανόν να υποβαθμίσει πέντε ευρωπαϊκές οικονομίες, συμπεριλαμβανομένης της γαλλικής, αν η περιοχή βυθιστεί στην ύφεση και αυξηθεί ο κρατικός δανεισμός.

Επίσης, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Moody\’s προειδοποίησε με υποβάθμιση της γαλλικής οικονομίας τους επόμενους τρεις μήνες, αν το κόστος στήριξης των τραπεζών της και διάσωσης των υπερχρεωμένων χωρών της ευρωζώνης επιβαρύνει σημαντικά τα δημόσια οικονομικά της χώρας.

Πριν από δύο εβδομάδες, η Fitch υποβάθμισε την Ιταλία και την Ισπανία και εξακολουθεί να θεωρεί ότι ο μηχανισμός διάσωσης της ευρωζώνης, το EFSF, και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα λειτουργούν ως δανειστές ύστατης λύσης.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook