Από ένταση και διαπληκτισμούς μεταξύ φοιτητών της παράταξης του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), που πρόσκειται στο ΚΚΕ και φοιτητών που πρόσκεινται στον αντιεξουσιαστικό χώρο, συνοδεύτηκε η χθεσινή Γενική Συνέλευση των φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης, η οποία επρόκειτο να αποφασίσει για το αν θα συνεχιστεί ή όχι η κατάληψη του ιδρύματος.

Ο λόγος της έντασης ήταν τα όσα διαδραματίστηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στο Σύνταγμα, μεταξύ του ΠΑΜΕ και κουκουλοφόρων. Οι φοιτητές από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, επιτέθηκαν λεκτικά στους φοιτητές του ΜΑΣ, ενώ φωνάζοντας συνθήματα κατα του ΚΚΕ και της ΚΝΕ απαίτησαν την αποχώρηση των συγκεκριμένων φοιτητών από την Συνέλευση

Τελικά, προκειμένου να μην υπάρξουν επεισόδια, οι φοιτητές του ΜΑΣ αποχώρησαν με αποτέλεσμα να αναβληθεί η Συνέλευση καθώς εκείνοι που έμειναν ήταν πολύ λίγοι, ενώ και λόγω της έντασης δεν ήταν δυνατόν να γίνει συζήτηση.

Στο μεταξύ, και καθώς πληθαίνουν ολοένα και περισσότερο οι φωνές της ακαδημαικής κοινότητας που ζητούν την λήξη της κατάληψης στο Πολυτεχνείο Κρήτης, επισημαίνοντας πως – εκτός απο τις επιπτώσεις στους φοιτητές – υπάρχει άμεσος κίνδυνος για πολύ δυσμενείς επιπτώσεις ακόμη και στην ύπαρξη του ιδρύματος, αναμένεται να συγκληθεί νέα Γενική Συνέλευση στις αρχές της επόμενης εβδομάδας προκειμένου οι φοιτητές να πάρουν τις αποφάσεις τους.

Ανακοίνωση – καταγγελία της γραμματείας Χανίων του ΜΑΣ

\”Ενισχυμένο με νέες δυνάμεις το εργατικό – λαϊκό κίνημα βγαίνει από το διήμερο των μεγαλειωδών απεργιακών κινητοποιήσεων. Το αποτέλεσμα της επίμονης δουλειάς των ταξικών συνδικάτων όλο το προηγούμενο διάστημα εκφράστηκε στους χώρους δουλειάς που κυριολεκτικά νέκρωσαν ακόμα κι εκεί που σπάνια είχε γίνει ως τώρα απεργία.

Η συνεπής στάση των δυνάμεων που πρωτοστάτησαν να οργανωθεί η συλλογική άρνηση πληρωμής των χαρατσιών, που αποκάλυψαν την κυβερνητική επιδίωξη για κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, που πάλεψαν και συσπείρωσαν νέες δυνάμεις ενάντια στην αθλιότητα της εργασιακής εφεδρείας, που έδειξαν το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης ως άλμα προς τη βαρβαρότητα, βρήκε μαζική ανταπόκριση από τους χιλιάδες και χιλιάδες που πλημμύρισαν τους δρόμους.

Οι εκατοντάδες χιλιάδες εργάτες, υπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι, φοιτητές, σπουδαστές, μαθητές, γυναίκες, συνταξιούχοι, που κατέκλυσαν όλες τις πόλεις της χώρας, έδωσαν το πρώτο μήνυμα: Έχουμε τη δύναμη να φέρουμε τα πάνω κάτω. Μπορούμε να τους σταματήσουμε. Έδειξαν ότι δεν υπάρχει καμιά ανοχή, καμιά συναίνεση για τα βάρβαρα μέτρα που προωθούνται, ότι δεν είναι ανεκτή καμιά θυσία για τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας.

Ότι συνειδητοποιούν όλο και περισσότερο την ανάγκη να παλέψουν συνειδητά για το μέλλον το δικό τους και των παιδιών τους, για μια άλλη κοινωνία.

ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΑΥΤΟ. Είναι τα τσιράκια της αστικής τάξης, οι παρακρατικοί, οι αναρχοφάσιστες, οι άνθρωποι του Καρατζαφέρη, οι Χίτες και ταγματασφαλίτες του σήμερα. Είναι αυτοί που διέπραξαν την δολοφονική επίθεση στη διαδήλωση του ΠΑΜΕ με σκοπό να την διαλύσουν και να καταφέρουν ότι δεν μπόρεσαν τα αφεντικά, να τρομοκρατήσουν το λαό.

Είναι αυτοί που με τον επαγγελματικό τους εξοπλίσουμε μολότοφ, βαριοπούλες, καδρόνια, καπνογόνα, πυροσβεστήρες, κροτίδες και μάρμαρα προκάλεσαν τον θάνατο ενός συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ και τον τραυματισμό δεκάδων που νοσηλεύονται ακόμη με εγκαύματα, κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κατάγματα.

Είναι, επίσης, αυτοί που την Παρασκευή τραμπούκιζαν τρεις συναγωνιστές του ΜΑΣ στις Β αίθουσες φορώντας κράνη και κρατώντας καδρόνια. Αλλά δεν έμειναν μονό σ\’ αυτό. Μάζεψαν όλο τον θίασο των Χανιών και πέριξ που αυτοαποκαλείτε “αναρχικός κλπ” και διέλυσαν με νταβατζηλίκια την συνέλευση φωνάζοντας εμετικά συνθήματα, προκαλώντας τα μελή του ΜΑΣ. Φυσικά, μόλις πέτυχαν τον σκοπό τους, να διαλύσουν την συνέλευση, μάζεψαν τα μπογαλάκια τους (καδρόνια, κράνη, σφυριά κλπ) και έφυγαν.

Για να το έχουμε ξεκάθαρο. Το λαϊκό κίνημα δεν είναι χθεσινό, έχει εμπειρία αγώνων που το έφτασαν ακόμη και ένα βήμα πριν κερδίσει την εξουσια. Ξέρει πως να περιφρουρεί την πάλη του και πως να απομονώνει τέτοιου είδους στοιχειά. Η πρώτη απάντηση δόθηκε ήδη επί τόπου στο Σύνταγμα από το ΠΑΜΕ.

Για τη συνεχεία απαντάμε τα εξής: Πρώτον, η εργατική τάξη και οι φυσικοί της σύμμαχοι θα ορθώσουν ακόμη περισσότερο το ανάστημα τους. Με αισιοδοξία από την επιτύχια της 48ωρης απεργίας θα εντείνουν την πάλη τους σε κάθε χώρο δουλειάς, και θα γίνουν το κύμα που θα πνίξει τα μονοπώλια και τους ακολούθους τους.

Δεύτερον, για τους διαφόρους προβοκάτορες είτε αυτοί αποκαλούνται “αναρχικοί”, είτε κομμάτι της “αντικαπιταλιστικής αριστεράς” λέμε το εξής: Οι συγκεκριμένοι μηχανισμοί άνοιξαν λογαριασμούς με το εργατικό-λαϊκό κίνημα. Ας έχουν υπόψη τους ότι το εργατικό-λαϊκό κίνημα έχει τη δύναμη και την πείρα, για να τους κόψει το χέρι.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook