Σε επί τα χείρω αναθεώρηση των προβλέψεών τους για την ύφεση της ελληνικής οικονομίας για το 2012, προχώρησαν κυβέρνηση και τρόικα.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές που επικαλείται η εφημερίδα «Άποψη», οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι η ύφεση του χρόνου θα είναι χειρότερη από ό,τι είχα προβλέψει αρχικά και θα φθάσει το 3%.

Εκτός από την ύφεση, επί το δυσμενέστερο θα αλλάξει και ο στόχος για το έλλειμμα, αφού η τρόικα εξακολουθεί να δυσπιστεί με την απόδοση που θα έχει το πρόσφατο «πακέτο» των παρεμβάσεων, κυρίως από την πλευρά των εσόδων.

Οι ξένοι εκτιμούν ότι η απόδοση που θα έχουν τα νέα μέτρα δεν θα ξεπεράσει τα 6 δισεκατομμύρια, σε αντίθεση με την κυβέρνηση που ελπίζει σε έσοδα 7 δισεκατομμυρίων.

Η τρόικα ανησυχεί για την αποδοτικότητα των μέτρων, λόγω των απεργιών που παραλύουν κάθε τόσο τη χώρα. Γι’ αυτό πιέζουν για νέα μέτρα.

Σύμφωνα με αρμόδια στελέχη, το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους θα περιληφθεί και στον νέο προϋπολογισμό, ο οποίος θα διαφοροποιείται σημαντικά σε σχέση με το προσχέδιο.

Μπορεί οι ξένοι να δίνουν την έγκρισή τους για την εκταμίευση της 6ης δόσης, αλλά η έκθεσή τους αναμένεται να βρίθει από αιχμές ως προς τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση των διαρθρωτικών αλλαγών. Τα μαρτύρια πάντως δεν πρόκειται να σταματήσουν, αφού μετά την εκταμίευση της 6ης δόσης, η τρόικα θα επιστρέψει στην Ελλάδα, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για το νέο πακέτο βοήθειας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook