Τρεις άνθρωποι που η ζωή τους κινδύνευε άμεσα από χρόνιες ασθένειες, βλέπουν πλέον το μέλλον ανοιχτό μπροστά τους χάρη στην δωρεά οργάνων από τους γονείς ενός άτυχου 22χρονου που ήταν κλινικά νεκρός από κρανιοεγκεφαλική κάκωση ύστερα από τροχαίο δυστύχημα.

Η αφαίρεση των οργάνων του άτυχου νέου έγινε στην Μ.Ε.Θ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, αλλά οι πνεύμονες απορρίφθηκαν επειδή ο δότης είχε υποστεί πνευμοθώρακα. Το ίδιο συνέβη και με την καρδιά, που αρχικά έγινε αποδεκτή από το «Ωνάσειο» αλλά στη συνέχεια απορρίφθηκε λόγω υποξυγοναιμίας του δότη.

Όμως, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο protothema.gr, το ήπαρ και οι νεφροί ήταν σε άριστη κατάσταση και μεταμοσχεύτηκαν με επιτυχία από τους γιατρούς του Ιπποκρατείου Θεσσαλονίκης.

Λήπτης του ήπατος είναι ένας 45χρονος, ενώ το ένα νεφρό μεταμοσχεύτηκε σε έναν 52χρονο που υποβαλλόταν επί μια δεκαετία σε αιμοκάθαρση και ο άλλος στο Περιφερειακό Γενικό νοσοκομείο Πάτρας, σε έναν 36χρονο υπερευαισθητοποιημένο ασθενή ο οποίος υποβαλλόταν σε αιμοκάθαρση τα τελευταία εννέα χρόνια.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook