Το Τομεακό Συμβούλιο Πολυτεχνείου Κρήτης της ΚΝΕ καταγγέλλει την επίθεση που έχει εξαπολυθεί πανελλαδικά από τους διάφορους αυτοαποκαλούμενους «αντιεξουσιαστές» εναντίoν του ΚKΕ και της ΚΝΕ.

Όπως τονίζεται: "Έχει πέσει γραμμή σε διάφορα ηλεκτρονικά μέσα που ελέγχουν οι εν λόγω παρακρατικοί μηχανισμοί πως όπου βρείτε σε όλη την Ελλάδα ΚΝίτη, να βαράτε. Έχουν πει σε διάφορες ιστοσελίδες πως δεν θα μείνουν γραφεία του ΚΚΕ σε όλη την Ελλάδα που δεν θα κάψουνε, πως δε θα μείνουν μέλη της ΚΝΕ που δε θα τους επιτεθούνε

Σε πολλές πόλεις της Ελλάδας έχουν κάψει γραφεία του ΚΚΕ. Πράγματι σε πολλές σχολές σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν αρκετοί άξιοι συνεχιστές της προβοκάτσιας που έστησαν από κοινού κεφάλαιο-ΠΑΣΟΚ- κρατικοί κατασταλτικοί μηχανισμοί, με τη συμμετοχή φασιστοειδών, ανθρώπων του Καρατζαφέρη, ασφαλιτών, αυτοαποκαλούμενων «αντιεξουσιαστών», μπράβων και συνδεσμιτών, τη 2η μέρα της μεγαλειώδους 48ωρης πανεργατικής απεργίας προκειμένου να διαλύσουν την συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έξω από τη Βουλή.

Σκοπός τους ήταν ακόμα να τρομοκρατήσουν τις εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένων που δεν υπέκυψαν στην τρομοκρατία των αφεντικών και απέργησαν. Να κάμψουν δηλαδή την ορμητική λαϊκή ανάταση που σηματοδότησε η μεγαλύτερη απεργία μετά το 1974. Θέλουν αντί ο λαός να κάνει βήμα μπροστά να πάει πίσω. Δεν το πέτυχαν ούτε και θα το πετύχουν.

Τα ίδια φαινόμενα στο Πολυτεχνείο Κρήτης

Στο Πολυτεχνείο Κρήτης την αντι-ΚΚΕ εκστρατεία ανέλαβε αυτή τη φορά το λεγόμενο «αυτοδιαχειριζόμενο στέκι». Σχετικά νωρίς άρχισαν οι πρώτες προκλήσεις με κάποιους λεγόμενους αναρχικούς να απειλούν συντρόφους της ΚΝΕ και του ΜΑΣ με λεξιλόγιο πεζοδρομίου και να τους προσεγγίζουν απειλητικά με καδρόνια και κράνη. Χαρακτηριστικά κάθε λίγο ακουγόταν το σύνθημα: «ΚΚΕ-το Κόμμα σου χαφιέ».

Στη συνέχεια ήρθαν και ενισχύσεις, ενώ έφεραν και έναν σε ρόλο ασφαλίτη που τραβούσε φωτογραφίες την περιφρούρηση του ΜΑΣ. Τελικά προς τις 18:30, εισέβαλλαν στο αμφιθέατρο που θα γινόταν η συνέλευση, με πλήρη οπλισμό, απαιτώντας να φύγουν από τη συνέλευση οι φοιτητές που είναι μέλη της ΚΝΕ και του ΜΑΣ, τρομοκρατώντας, βρίζοντας, προπηλακίζοντας, φωνάζοντας αντικομμουνιστικά συνθήματα, με αποτέλεσμα η συνέλευση να διαλυθεί. Η προσπάθεια επίθεσης και τρομοκράτησης έπεσε στο κενό. Ότι και αν κάνουν το σκοπό τους δε θα τον πετύχουν.

Όταν ο λαός κάνει μεγάλα βήματα μπροστά και αναπτύσει την πάλη του, όσο επιλέγει να απαντήσει στον πόλεμο με πιο ανεβασμένες μορφές πάλης , ενώ ταυτόχρονα αναπτύσσει συνείδηση αντιμονοπωλιακή και βάζει στόχο την εξουσία, τόσο οι διάφοροι καπιταλιστές θα σκυλιάζουν φοβούμενοι μη χασουν την εξουσία τους. Τόσο θα ενισχύουν και τη σχεδιασμένη επίθεση με διάφορους τρόπους εναντίον του λαϊκού κινήματος, που ούτως ή άλλως ιστορικά έχει επιβεβαιωθεί πως ο αντικομμουνισμός είναι προπομπός σφοδρών χτυπημάτων εναντίον του λαϊκού κινήματος. 

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ θα συνεχίσουν να παλεύουν κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες για την οργάνωση του λαού και της νεολαίας στους χώρους δουλειάς και στα αμφιθέατρα, μέχρι την απελευθέρωση του ελληνικού λαού από τα δεσμά του κεφαλαίου και της ΕΕ. Μέχρι την εργατική-λαϊκή εξουσία, τη διαγραφή του χρέους και την αποδέσμευση από την ΕΕ".