Επείγουσα επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστα Σκανδαλίδη, τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, καθώς και προς τη Περιφέρεια Κρήτης και βουλευτές του νομού Ηρακλείου, απέστειλε η δήμαρχος Φαιστού ζητώντας την προστασία της οικονομίας και του αγροτικού κόσμου από τις επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις που κρατούν δεμένα τα πλοία στα λιμάνια της χώρας.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην επιστολή

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Σε θέμα που χρίζει άμεσης παρέμβασης αναδεικνύεται το ζήτημα των επαναλαμβανομένων απεργιακών κινητοποιήσεων που κρατούν δεμένα τα πλοία στα λιμάνια όλης της χώρας.

Ενώ μέχρι πρότινος υπήρχε συμπαράσταση και ανοχή στις συγκεκριμένες απεργιακές κινητοποιήσεις από το σύνολο της κοινωνίας, η νέα απόφαση να δοθεί παράταση στις κινητοποιήσεις μέχρι και το πρωί της Τρίτης 24 Οκτωβρίου, δημιουργεί πολλαπλά ζητήματα, αλλά και προβλήματα.

Πλήγμα προς τους αγρότες

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή

Εκτός των προβλημάτων ανεφοδιασμού προϊόντων πρώτης ανάγκης στα διάφορα νησιά της χώρας, σοβαρότατο θέμα ανακύπτει σε σχέση με τη διακίνηση ευπαθών αγροτικών προϊόντων. Το εν λόγω ζήτημα όχι μόνο λειτουργεί καταστροφικά για τον Αγροτικό Κόσμο, αλλά δημιουργεί και τεράστια οικονομικά προβλήματα στο σύνολο της χώρας.

Οι Αγρότες μας, έχουν δεχθεί πολλαπλά πλήγματα και αυτή τη στιγμή καταστρέφονται. Είναι κατανοητές οι διεκδικήσεις κάθε κλάδου, όμως δεν είναι δυνατόν η οποιαδήποτε ενεργοποίηση με τη μορφή απεργιακής κίνησης να λειτουργεί καταστροφικά για άλλους κλάδους και ειδικότερα για τον Αγροτικό Κόσμο. Κατ’ εξακολούθηση έχουμε μιλήσει γι’ αυτά τα προβλήματα, έχουμε τονίσει το ζήτημα των πρώιμων κηπευτικών και ευπαθών προϊόντων. Πρέπει επιτέλους να δοθεί μια οριστική λύση.

Την ίδια στιγμή, ταυτόχρονα και συνακόλουθα με τους Αγρότες μας, πλήττεται σοβαρά και η αξιοπιστία της χώρας μας. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό πως με αφορμή αντίστοιχες πρόσφατες κινητοποιήσεις, συμφωνίες και δίαυλοι με το εξωτερικό, αλλά και το εσωτερικό έκλεισαν, αφού αγοραστές θεωρούσαν τους παραγωγούς αγρότες μας και τη χώρα αναξιόπιστη.

Καταλήγοντας η επιστολή αναφέρει

Κύριε υπουργέ,

Το Δικαίωμα της απεργίας είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε κλάδου και το επικροτούμε.

Είναι όμως Δικαίωμα και της ελληνικής Πολιτείας να προστατεύσει την τοπική και υπερτοπική οικονομία της, να προστατεύσει τους μικρούς και μικρομεσαίους, να προστατεύσει τα πολλαπλώς περικομμένα αγροτικά εισοδήματα και τους Αγρότες μας. Και προπάντων, είναι υποχρέωση όλων μας να δώσουμε τη μάχη της αξιοπιστίας για τη χώρα μας τοπικά και υπερτοπικά.
Γι’ αυτό σας καλώ να λάβετε όλα τα απαιτούμενα μέτρα, που με σεβασμό στον κόπο και των μόχθο όλων, θα δίνουν μια άμεση λύση.

Είναι το ελάχιστο που θα μπορούσε να γίνει ώστε, έστω και αυτή την ύστατη στιγμή, να προλάβουμε πιθανές αρνητικές και ίσως απρόβλεπτες εξελίξεις.

Προσδοκώντας στην άμεση ενεργοποίηση σας και παραμένοντας στη διάθεση σας για οποιαδήποτε πρόσθετη συνεργασία,

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook