Πραγματοποιώντας μια από τις χειρότερες εμφανίσεις του στο πρωτάθλημα ο Εργοτέλης δεν κατάφερε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων στο ΟΑΚΑ και γνώρισε βαριά ήττα με 4-0 από τον Παναθηναϊκό που θα μπορούσε να είχε πετύχει κάλλιστα και άλλα τέρματα αλλά σταμάτησε στα τέσσερα.

Στην εξέλιξη του σκορ και την γενικότερη εικόνα του παιχνιδιού βέβαια βοήθησε και η τραγική αμυντική συμπεριφορά των παικτών του Εργοτέλη που απέδειξαν σε ακόμη ένα ματς ότι η αχίλλειος πτέρνα αυτής της ομάδας είναι η άμυνα. Μοναδική «όαση» στο ναυάγιο του Εργοτέλη στο ΟΑΚΑ ο Σέρχιο Λεάλ που έκανε ότι ήθελε την αμυντική γραμμή του Παναθηναϊκού αλλά το μόνο που του έλειψε ήταν το γκολ.

Η εικόνα του αγώνα

Οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασισμένοι στο παιχνίδι για να το καθαρίσουν από την αρχή και κατάφεραν να σκοράρουν αρκετά νωρίς όταν στο 7΄ ο Λέτο εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά ο Μπουμσόνγκ πήδηξε στα «ουράνια» η πρώτη του κεφαλιά κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Πίρσον και η δεύτερη στην επαναφορά στο βάθος της εστίας του Εργοτέλη για να γίνει το 1-0.

Η «ψυχρολουσία» από το γρήγορο γκολ επηρέασε σαφέστατα τους παίκτες του Εργοτέλη που πριν καλά καλά καταλάβουν πως μπήκε το πρώτο τέρμα ήρθε και το δεύτερο γκολ από τον Λέτο στο 25΄ όταν ο Κουίνσι από τα δεξιά έκοψε ωραία την μπάλα στον Αργεντινό που με σουτ από την μικρή περιοχή σημείωσε το 2-0.

Κάπου εκεί ο Εργοτέλης φάνηκε να παθαίνει γενικό μπλάκ άουτ όπως και ο Καραγεωργίου που έβγαλε εκτός αγώνα τους Μπούντιμιρ και Φραγκουλάκη και πέρασε στο παιχνίδι τους Κατσικοκέρη και Κουτσιανικούλη πριν κλείσει το πρώτο ημίχρονο. Κατά συνέπεια δεν άργησε να έρθει και το τρίτο τέρμα για τον Παναθηναϊκό στο 32΄. Ο Κουίνσι πήρε την κεφαλιά μετά την σέντρα του Μαρίνου και ο Κατσουράνης εκμεταλλευόμενος την αδράνεια της αμυντικής γραμμής του Εργοτέλη έκανε με πλασέ το 3-0.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε «φουριόζος» και στο δεύτερο ημίχρονο και σχετικά νωρίς στο 57΄ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0. Ο Λέτο πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του μπήκε στην περιοχή ανατράπηκε από τον Χίμπλιγκερ και ο Μήτσιος έδειξε την «άσπρη» βούλα με τον Αργεντινό επιθετικό του Παναθηναϊκού να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να γράφει το τελικό 4-0 φτάνοντας ο ίδιος τα 7 τέρματα στο πρωτάθλημα.

Οι γηπεδούχοι είχαν την ευκαιρία στο 77΄ να κάνουν το 5-0 όμως το αριστερό βολέ του Καραγκούνη σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Πίρσον.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ματς διακόπηκε για περίπου πέντε λεπτά στο πρώτο μέρος από τον διαιτητή Μήτσιο λόγω υβριστικών συνθημάτων των φιλάθλων του Παναθηναϊκού κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού αλλά και ενός πανό με υβριστικό περιεχόμενο για την κυβέρνηση.

ΠΑΟ: Καπίνος, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ (29’ Καντέ), Μαρίνος, Σπυρόπουλος, Σιμάο, Κατσουράνης (66’ Καραγκούνης), Ζέκα, Κουίνσι, Λέτο, Κλέιτον (79’ Μαυρίας).

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Πίρσον, Γιοβάνοβιτς, Χίμπλιγκερ (57’ Κυριακίδης), Ρομάνο, Λεάλ, Νταντόμο, Τζούνιορ, Ολίσε, Μπούντιμιρ (44’ Κατσικοκέρης), Φραγουλάκης (44’ Κουτσιανικούλης), Σασιασβίλι.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook