Όπως αναφέρει ο επίσημος βιογράφος του Steve Jobs, ο ιστορικός ηγέτης της Apple είχε βάλει σκοπό της ζωής του να πολεμήσει το Android με κάθε μέσο. Ο Jobs θεωρούσε ότι το Android είναι μια \”μεγάλη κλοπή\” που έχει αντιγράψει ασύστολα το iOS.


Είναι χαρακτηριστικά τα λόγια που αναφέρει ο Walter Isaacson στη βιογραφία του Jobs: \”Θα πολεμήσω το Android μέχρι να αφήσω την τελευταία μου πνοή. Αν χρειαστεί, θα ξοδέψω και τα 40 δισ. δολάρια που έχει η Apple στην τράπεζα για να διορθώσω αυτό το λάθος. Θα καταστρέψω το Android, γιατί είναι ένα κλεμμένο προϊόν. Μέχρι και πυρηνικό πόλεμο μπορώ να κάνω γι\’ αυτό το λόγο!\”

Όπως μάλιστα σημειώνει το pcmag, ο επί σειρά ετών CEO της Google ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Apple. Όταν το Android άρχισε να κερδίζει μερίδιο, ο Jobs έδειξε την πόρτα της εξόδου στον Eric Schmidt. \”Δε θέλω τα λεφτά σου.

\"http://admintell.napco.com/ee/images/uploads/gadgetell/android-vs-apple-eyelk.jpg\"
 Ακόμα κι αν μου δώσεις 5 εκατομμύρια δολάρια, δε θα τα πάρω. Έχω πολλά λεφτά. Θέλω να σταματήσεις να χρησιμοποιείς τις ιδέες μου στο Android\”, φέρεται να είπε ο Jobs στον Schmidt πριν από ένα περίπου χρόνο σε κατ\’ ιδίαν συνάντηση.


Έχει, πάντως, ενδιαφέρον το γεγονός ότι η Apple δεν έχει στραφεί ευθέως κατά της Google. Η τακτική της εταιρείας είναι να \”κυνηγάει\” δικαστικά τις εταιρείες που χρησιμοποιούν το λειτουργικό της Google, όπως η Samsung και η HTC.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook