Το Σαββατοκύριακο που διανύουμε κορυφώνεται μια εντυπωσιακή… βροχή από «πεφταστέρια» με το όνομα Ωριωνίδες, στο βόρειο ημισφαίριο του πλανήτη, το οποίο περιλαμβάνει και την Ελλάδα.

Αυτή η περίφημη βροχή διαρκεί από τις αρχές Οκτωβρίου έως τα μέσα Νοεμβρίου και αναμένεται να φθάσει στο μέγιστο σημείο της λίγο πριν από την ανατολή του ηλίου. Οι καλύτερες -και πιο βολικές- ώρες για παρατήρηση είναι λίγο μετά τα μεσάνυχτα και πριν την αυγή, στο μέτρο που ο κατά τόπους ουρανός είναι καθαρός από σύννεφα.

Οι Ωριωνίδες, που πήραν το όνομά τους επειδή φαίνεται να προέρχονται από τον αστερισμό του Ωρίωνα (ή λίγο πιο βόρεια, από το μεγάλο άστρο Μπετελγκέζ) δημιουργούνται από υλικά, τα οποία έχει αφήσει πίσω του ο διάσημος κομήτης του Χάλεϊ. Δεκάδες μετέωρα (συνήθως 25-35, αλλά μπορεί να φθάσουν και τα 50) ανά ώρα εισέρχονται και καίγονται στην ατμόσφαιρα της Γης.

Τα συγκεκριμένα «πεφταστέρια» είναι από τα πιο γρήγορα που υπάρχουν, καθώς συνήθως κινούνται με ταχύτητα έως 67 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο, αφήνοντας θεαματικά ίχνη στον ουρανό…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook