Με το βλέμμα στραμμένο στις Βρυξέλλες, οι εξελίξεις στο εγχώριο πολιτικό σκηνικό αναμένονται ραγδαίες και είναι άμεσα συνυφασμένες με τα «μηνύματα» που θα στείλουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες από τη Σύνοδο Κορυφής.

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου περιμένει μια συμφωνία, η οποία θα ηχήσει ως θετική στα αυτιά του ελληνικού λαού και, κυρίως, των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ που, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, δείχνουν να το εγκαταλείπουν, αφαιρώντας του σημαντική πολιτική δύναμη.

Αντίθετα, σύμφωνα με το protothema.gr, εάν οι προσδοκίες που δημιούργησε η συμφωνία της 21ης Ιουλίου διαψευστούν, τότε οι εξελίξεις στην κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας θα είναι ραγδαίες και όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, το ενδεχόμενο νέας πρότασης του κ. Παπανδρέου προς τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά για συγκυβέρνηση δεν θα πρέπει να αποκειστεί, καθώς στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος πολλοί εκτιμούν ότι η παρούσα κυβέρνηση δεν μπορεί να σηκώσει άλλο μόνη της ολο το βάρος των κοινωνικά επαχθών μέτρων που ζητούν οι Ευρωπαίοι ταγοί.

Ακόμη, δεν αποκλείεται η συμφωνία των Βρυξελλών να έρθει προς ψήφιση στη Βουλή, αλλά με διευρυμένη πλειοψηφία 180 βουλευτών, μια εξέλιξη που συναρτάται ακόμη από τη δεδομένη επιθυμία του πρωθυπουργού να απευθυνθεί στη βούληση του ελληνικού λαού, όχι όμως με εκλογές, αλλά με δημοψήφισμα. Επιθυμία, ωστόσο, που συαντά αρκετά «εμπόδια» ακόμα και από κορυφαία κυβερνητικά στελέχη…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook