Άριστη οργάνωση διέθετε ένας 32χρονος απατεώνας που εξαπατούσε αφελείς, πείθοντάς τους ότι μπορούσε να τους εξασφαλίσει πολύ μεγαλύτερο επιτόκιο καταθέσεων από αυτά που δίνουν οι τράπεζες, αν κατέθεταν τις οικονομίες τους στον… δικό του λογαριασμό!

Ο απατεώνας σύμφωνα με το protothema.gr, υποσχόταν τρίμηνο επιτόκιο 5% σε ανοικτό λογαριασμό, ή επιτόκιο 10% σε καταθέσεις με ετήσια προθεσμία, από κάποιον δήθεν πανίσχυρο οικονομικό οργανισμό με τον οποίο διαβεβαίωνε ότι συνεργάζεται! Μάλιστα, χορηγούσε στους καταθέτες και… βιβλιάριο αποταμίευσης όμοιο με των άλλων τραπεζών –φυσικά, πλαστό!- ή συνέτασσε ιδιωτικό συμφωνητικό!

Με τον τρόπο αυτό, κατάφερε να εξαπατήσει δυο αδέλφια στα Τρίκαλα, έναν 37χρονο και μια 38χρονη, από τους οποίους απέσπασε συνολικά 50.000 ευρώ στο χρονικό διάστημα από τις 6 Ιουνίου του 2009 ως τις 21 Ιουλίου φέτος! Φυσικά, οι «καταθέτες» όχι μόνο δεν είδαν τα χρήματά τους να τους αποφέρουν κέρδη, αλλά… έχασαν και το αρχικό κεφάλαιο! Έτσι, κατήγγειλαν τον απατεώνα, στο ιδιωτικό γραφείο του οποίου οι αστυνομικοί βρήκαν εννέα ασυμπλήρωτα βιβλιάρια αποταμίευσης με το λογότυπο που χρησιμοποιούσε και δύο ασυμπλήρωτα ιδιωτικά συμφωνητικά επένδυσης.

Ο 32χρονος δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη, ενώ οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Τρικάλων συνεχίζουν τις έρευνες για να διαπιστώσουν αν έχει εξαπατήσει και άλλους ανυποψίαστους πολίτες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook