Σχέδιο εισβολής στη Βουλή, το διήμερο των μεγάλων διαδηλώσεων στην Αθήνα είχαν ομάδες αντιεξουσιαστών! Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ομάδες αυτές είχαν προετοιμαστεί για όλα τα ενδεχόμενα και τις καταστάσεις που θα προέκυπταν είτε την πρώτη είτε τη δεύτερη μέρα της πανελλαδικής απεργίας.

Το σχέδιο αυτό ωστόσο ακυρώθηκε, καθώς οι ομάδες περιφρούρησης δυνάμεων του ΠΑΜΕ, τόσο την πρώτη μέρα αλλά κυρίως τη δεύτερη, περικύκλωσαν τη Βουλή και τα σημεία από τα οποία θα επιχειρούνταν η εισβολή, ανατρέποντας τον αρχικό σχεδιασμό των ομάδων αυτών.

Το πολεμικό κλίμα των ομάδων αυτών αποτυπώθηκε τόσο στις κλειστές συναντήσεις που είχαν αλλά και στις ανακοινώσεις που εξέδωσαν πριν από τη διήμερη απεργία αλλά και αμέσως μετά τα μεγάλα επεισόδια το μεσημέρι της Πέμπτης.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα το «Έθνος της Κυριακής», ανακοίνωση ομάδας αναρχικών με τίτλο «ένας στόχος, μια φωνή να καεί το […] η Βουλή» στις 18 Οκτωβρίου αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «ο κοινωνικός ψυχισμός έχει θέσει εδώ και δύο χρόνια ως άμεση προτεραιότητα την εισβολή των διαδηλωτών στο […] της Βουλής, αλλά και στα κρατικά κτίρια».

Η ομάδα αυτή επισημαίνει, καθώς είχε γίνει γνωστό ότι το ΚΚΕ θα περικυκλώσει τη Βουλή, ότι ο Περισσός «έχει απλώσει μια μαξιλάρα σωτηρίας απέναντι στις διαθέσεις εισβολής στη Βουλή».

Μια άλλη ομάδα με την επωνυμία «Συσπείρωση Αναρχικών» με ανακοίνωση την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου τονίζει ότι «η μόνη δυνατότητα για να μην ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο θα ήταν η κατάληψη της Βουλής από τους διαδηλωτές στη διάρκεια αυτής της 48ωρης κινητοποίησης, κάτι δηλαδή που βρισκόταν στα σκαριά κατά την ψήφιση του \”μνημονίου\” και το οποίο ανέκοψε η δολοφονία των τεσσάρων ανθρώπων στη Μαρφίν…».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook