Με έναν φάκελο υπό μάλης επιστρέφει την ερχόμενη Τρίτη στην Αθήνα ο επικεφαλής της Ομάδας Κρούσης (Task Force) της Κομισιόν κ. Χορστ Ράιχενμπαχ. Μέσα σε αυτόν θα περιέχονται οι οριστικές εντολές των Βρυξελλών και του Βερολίνου, σύμφωνα με τις οποίες οι μεγάλες χώρες της ευρωζώνης χωρίζουν την Ελλάδα στο πλαίσιο ενός μακρόπνοου σχεδίου αυστηρότερης επιτήρησης της χώρας μας σε 16 μεγάλα διοικητικά κομμάτια.

Όπως τονίζεται αρμοδίως, μεταξύ άλλων, το σύστημα φορολόγησης θα παραχωρηθεί στους Γερμανούς, η αναμόρφωση του Προϋπολογισμού στους Γάλλους και οι ιδιωτικοποιήσεις στους Ολλανδούς.

Οι τελικές στρατηγικές για τη χώρα μας θα οριστικοποιηθούν τις επόμενες ώρες σε μια μυστική σύσκεψη που θα λάβει χώρα αύριο Δευτέρα στις Βρυξέλλες (δύο 24ωρα πριν από την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής) υπό τον επικεφαλής της Ομάδας Κρούσης (Task Force) της Κομισιόν στην Αθήνα κ. Ράιχενμπαχ.

Μάλιστα, όπως πληροφορείται το «ΘΕΜΑ», την περασμένη Παρασκευή στην πρωτεύουσα του Βελγίου έγιναν οι προκαταρκτικές συζητήσεις μεταξύ των ανθρώπων της Κομισιόν και του Γερμανού αξιωματούχου και όλα είναι έτοιμα έτσι ώστε αύριο, σε δεύτερη συμπληρωματική σύσκεψη, να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.

Αμέσως μετά ο κ. Ράιχενμπαχ επιστρέφει στην Αθήνα προκειμένου την Τρίτη και την Τετάρτη να μεταφέρει όλες τις αποφάσεις στους στενούς του συνεργάτες. Επιπρόσθετα, όπως πληροφορείται το «ΘΕΜΑ» από τις Βρυξέλλες, ορισμένες χώρες της ευρωζώνης επιθυμούν να συσταθεί και μια δεύτερη Ομάδα Δράσης (Task Force) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με επιπλέον εξουσίες, η οποία θα επιβλέπει την πώληση ελληνικών κρατικών περιουσιακών στοιχείων.