Από τραύμα που προκλήθηκε από όπλο πέθανε ο Μουάμαρ Καντάφι, σύμφωνα με έναν από τους γιατρούς που πραγματοποίησαν νεκροψία στη σορό του.

Λίβυοι γιατροί πραγματοποίησαν στη διάρκεια της νύχτας νεκροψία στη σορό του πρώην ισχυρού άνδρα της Λιβύης, ο οποίος σκοτώθηκε πριν από λίγες μέρες, όπως δήλωσε ένας από αυτούς σήμερα στο Ρόιτερς.

«Την ολοκληρώσαμε στη διάρκεια της νύχτας,» δήλωσε η πηγή που διατήρησε την ανωνυμία της. Η νεκροψία διεξήχθη σε νεκροτομείο της πόλης Μισράτα, η οποία βρίσκεται 200 χιλιόμετρα ανατολικά της Τρίπολης. Τοπικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η σορός του Καντάφι θα μεταφερθεί και πάλι στον καταψύκτη κρεοπωλείου στην Μισράτα, όπου εκτίθετο σε κοινή θέα.

Το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο ανακοίνωσε, πάντως, ότι στη συνέχεια η σορός του Καντάφι θα παραδοθεί στην οικογένειά του.

Την ίδια ώρα, ένας ανώτατος αξιωματούχος της προσωπικής ασφάλειας του Καντάφι, που στάθηκε στο πλευρό του συνταγματάρχη και συνελήφθη μαζί του, αποκαλύπτει στους New York Times ότι οι τελευταίες ημέρες του επί 42 χρόνια δικτάτορα της Λιβύης δεν θύμιζαν σε τίποτα το ένδοξο παρελθόν του.

Αναγκασμένος να κρύβεται συνεχώς από τους διώκτες του, ο Μουαμάρ Καντάφι τρεφόταν μόνο με ρύζι και μακαρόνια που με κόπο κατάφερναν να του εξασφαλίσουν οι φρουροί του, ενώ συχνά... παραπονιόταν που η κρυψώνα του δεν είχε ούτε ηλεκτρικό ρεύμα ούτε νερό..