Σοκ έχει προκαλέσει στον κόσμο της μοτοσυκλέτας, ο τραγικός θάνατος του Μάρκο Σιμοντσέλι στη διάρκεια του γκραν
πρι της Μαλαισίας. Ο άτυχος Ιταλός παρασύρθηκε από άλλη μοτοσυκλέτα, μόλις στο δεύτερο γύρο του αγώνα. Διακομίστηκε σε νοσοκομείο, αλλά λίγο αργότερα υπέκυψε στα σοβαρότατα τραύματά του.

Στο συμβάν ενεπλάκησαν επίσης ο Κόλιν Έντουαρντς και ο Βαλεντίνο Ρόσι. Ο πρώτος υπέστη εξάρθρωση ώμου.

 

Συνέντευξη Τύπου για το δυστύχημα του Σιμοντσέλι

Συνέντευξη Τύπου δόθηκε για τις συνθήκες του δυστυχήματος του Μάρκο Σιμοντσέλι στην πίστα της Μαλαισίας. Ο εκπρόσωπος της FIM, Πολ Μπάντλερ, εξέφρασε τα συλλυπητήρια του προς στην οικογένεια του Ιταλού αναβάτη, ενώ επισήμανε πως οι αιτίες του δυστυχήματος θα ερευνηθούν με κάθε λεπτομέρεια.

«Είμαι πολύ λυπημένος που θα πρέπει να αναφέρω τον θάνατο ενός φίλου, του Μάρκο Σιμονσέλι. Από την σύγκρουση κατά τη διάρκεια του αγώνα με άλλους αναβάτες, προκλήθηκε σοβαρό τραύμα στο κεφάλι, τον θώρακα και τον αυχένα. Όταν έφτασε το ιατρικό τιμ, ήταν αναίσθητος. Στο ασθενοφόρο επειδή υπέστη καρδιακή προσβολή, πραγματοποιήθηκε διαδικασία ανάνηψης.

Με το που έφτασε στο νοσοκομείο το προσωπικό και οι γιατροί τον διασωλήνωσαν, ώστε να προσπαθήσουν να σταματήσουν την αιμορραγία στον θώρακα. Δυστυχώς, δεν ήταν εφικτό να τον βοηθήσουν και στις 16:55 (τοπική ώρα) διαπιστώθηκε ο θάνατος του», ήταν τα λόγια του εκπροσώπου της FIM, Πολ Μπάντλερ, ο οποίος όταν ρωτήθηκε για τις αιτίες του δυστυχήματος, απάντησε.

«Θα ερευνηθούν με κάθε λεπτομέρεια οι συνθήκες του δυστυχήματος», συμπλήρωσε.

 (sport-fm.gr)