«Μαύρα» βλέπουν τα πράγματα οι Έλληνες, καθώς, σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο, το 100% (!) των συμπολιτών μας χαρακτηρίζει την οικονομική κατάσταση «κακή» και σοβαρά επιδεινούμενη σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν.

Στους «27», ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά απαισιοδοξίας εμφανίζουν επίσης οι Ισπανοί (97%), οι Πορτογάλοι και οι Λετονοί (από 96%), οι Ιρλανδοί και οι Ρουμάνοι (από 95%), ενώ ο κοινοτικός μέσος όρος είναι 67%. Όπως είναι φυσικό, στον πλούσιο κοινοτικό Βορρά παρατηρούνται τα χαμηλότερα ποσοστά: Σουηδοί 10%, Γερμανοί 18% και Αυστριακοί 20%.

Σύμφωνα ακόμη με την κοινοτική δημοσκόπηση, το 98% των Ελλήνων θεωρεί ότι είναι «κακή» η κατάσταση της απασχόλησης στη χώρα (73% στους «27» με τα χαμηλότερα ποσοστά να εμφανίζουν οι Αυστριακοί με 25%, οι Ολλανδοί με 28% και οι Λουξεμβούργιοι με 29%).

Επίσης, ο βαθμός απογοήτευσης των συμπολιτών μας για τις οικονομικές εξελίξεις αποτυπώνεται και στα ευρήματα του Ευρωβαρομέτρου για επιμέρους ζητήματα. Το 96% των Ελλήνων (73% στους «27») θεωρεί το κόστος ζωής υψηλό στη χώρα τους, το 89% των συμπολιτών μας (48% στους «27») χαρακτηρίζει ανεπαρκή τα επιδόματα ανεργίας και το 92% (53% στους «27») εκτιμά ότι οι συντάξεις είναι χαμηλές.

Σύμφωνα πάντα με το Ευρωβαρόμετρο, το 77% των Ελλήνων (37% στους «27») δηλώνει μη ικανοποιημένο από το επίπεδο των υπηρεσιών υγείας και το 61% (29% στους «27») χαρακτηρίζει άσχημη την οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού του.

Για το 89% των Ελλήνων και το 71% των πολιτών στους «27» η στέγαση είναι ακριβή. Παράλληλα, έντονη δυσαρέσκεια εκφράζεται στην Ελλάδα και για τον τρόπο λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης, την οποία χαρακτηρίζει αναποτελεσματική το 91% των συμπολιτών μας, ενώ στους «27» είναι 53%. Επίσης, το 90% των Ελλήνων και το 67% των υπόλοιπων Ευρωπαίων θεωρούν ανεπαρκή τα μέτρα που λαμβάνονται από την Πολιτεία για την αντιμετώπιση των ανισοτήτων και της φτώχειας.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook