Αν η καλή εμφάνιση επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα ήταν απλά ένα μήνυμα την Κυριακή στο «Γεντί Κουλέ» ήρθε η επιβεβαίωση για την ανοδική πορεία του ΟΦΗ με μια εκπληκτική εμφάνιση και νίκη επί της ΑΕΚ με 3-1 σε ένα κατάμεστο γήπεδο όπου η παρουσία του κόσμου ήταν άψογη.

Ο ΟΦΗ πλέον έχοντας παίξει πέντε παιχνίδια βγάζοντας ένα δύσκολο πρόγραμμα έχει καταφέρει να συγκεντρώσει οκτώ βαθμούς και μπορεί να φτάσει ακόμη και τους 14 αν πάρει τη νίκη με Λεβαδειακό και Δόξα Δράμας που δεν έχει παίξει ακόμη.

Η εικόνα του αγώνα

Ο ΟΦΗ ήταν κυρίαρχος του παιχνιδιού στο πρώτο ημίχρονο και κατάφερε να προηγηθεί νωρίς στο σκορ και πιο συγκεκριμένα στο 12΄ όταν ο Μάντζιος από πλάγια δεξιά μέσα από την περιοχή έπιασε ένα δυνατό διαγώνιο σουτ η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του Αραμπατζή και κατέληξε στα δίχτυα της ΑΕΚ.

Έχοντας την ψυχολογία υπέρ του ο ΟΦΗ έφτασε κοντά στο 2-0 σε δύο πολύ καλές ευκαιρίες που έχασε στο 18΄ με διπλή φάση σε σουτ και κεφαλιά του Μπουλούτ , και στο 19΄ σε κοντινό σουτ του Μάντζιου που πέρασε μόλις άουτ.

Στο μεσοδιάστημα αυτό η ΑΕΚ πέτυχε γκολ με τον Σιαλμά όπου ακυρώθηκε όμως ορθώς ως οφσαϊντ καθώς ο Μανωλάς που πήρε την κεφαλιά ήταν σε εμφανή θέση οφσαϊντ.

Στη συνέχεια η ΑΕΚ προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση μέχρι την λήξη του πρώτου μέρους και απείλησε σε δύο περιπτώσεις με φάουλ των Λεονάρντο στο 25΄ και Κάρλος στο 33΄που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Κάρολ.

Στο 44΄ χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ για να ισοφαρίσει όμως η κεφαλιά του Λυμπερόπουλου μετά τη σέντρα του Κοντοέ από τα δεξιά πέρασε μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κάρολ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως και το πρώτο για τον ΟΦΗ που κατάφερε στο 50΄ να κάνει το 2-0 και να πάρει ισχυρό προβάδισμα για τη νίκη. Ο Παπουλής έκανε εκπληκτικά από τα δεξιά το 1-2 με τον Σουμπίνιο ο τελευταίος μπήκε στην περιοχή και με ένα δυνατό σούτ από πλάγια δεξιά έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Αραμπατζή.

Η ΑΕΚ ξαναμπήκε στο ματς στο 60΄ όταν ο Λεονάρντο κέρδισε ουσιαστικά μια χαμένη φάση έδωσε ωραία την μπάλα στον Μπέλεκ αυτός έκανε το σουτ η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Κάρολ και εν συνεχεία ο Λυμπερόπουλος μόνος του μείωσε σε 2-1.

Το γκολ αυτό έκανε τον ΟΦΗ να αλλάξει τρόπο παιχνιδιού και να παίξει με αντεπιθέσεις και αυτό έδωσε την ευκαιρία να βρει χώρο η ΑΕΚ και να πιέσει για την ισοφάριση χάνοντας την μεγαλύτερη ευκαιρία της με τον Μπέλεκ στο 72΄.

Και αφού η ΑΕΚ δεν έκανε σε αυτή την φάση το 2-2 ο ΟΦΗ εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο μια αντεπίθεση του και «κλείδωσε» τη νίκη του στο 81΄. Ο Σουμπίνιο πέρασε σαν σταματημένο τον Δέλλα που μάταια προσπάθησε να του κάνει φάουλ έβγαλε στον Μάντζιο που από κοντά με σουτ έγραψε το τελικό 3-1.

ΟΦΗ (Ν. Αναστόπουλος): Κάρολ, Γαλανόπουλος, Ταυλαρίδης, Μπουλούτ, Μάντζιος, Κάλαϊτζιτς, Μποντόρ (73’ Ζόρντι Λοπεθ), Γεωργίου, Παπουλής, Σίσιτς (63’ Χόρχε Λόπεθ), Σουμπίνιο (83’ Καμπάνταης).

ΑΕΚ (Ν. Κωστένογλου): Αραμπατζής, Καφές, Κοντοές, Μανωλάς, Δέλλας, Λεονάρντο, Χοσέ Κάρλος (46’ Γκερέϊρο), Σιαλμάς (46’ Μπέλεκ), Καράμπελας, Βάργκας (83’ Γκέντζογλου), Λυμπερόπουλος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook