Ένα διαφορετικό απο τα συνηθισμένα συλλαλητήρια πραγματοποιείται σήμερα στις 11 το πρωί στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς των Χανίων.

Οι εργαζόμενοι στην αστυνομία, στο λιμενικό και στην πυροσβεστική, απο ολόκληρη την Κρήτη συγκεντρώνονται προκειμένου να διαμαρτυρηθούν :

\” -Για τις περικοπές στις λειτουργικές δαπάνες των οργανισμών τους που οδηγούν στην απαξίωση του Δημόσιου αγαθού της ασφάλειας.

-Για τις δραστικές περικοπές στις αποδοχές τους που επήλθαν με τη εφαρμογή του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν πλέον πρόβλημα επιβίωσης. Αποκορύφωμα των περικοπών είναι η μισθοδοσία του τρέχοντα μήνα όταν το 49% των συναδέλφων μας έλαβε αποδοχές από 500 έως 1000 €, ενώ υπήρξαν και μηδενικά σημειώματα αποδοχών.

-Για την δραματική μείωση των συντάξεων και των μερισμάτων των επικουρικών μας ταμείων στους συναδέλφων μας εκείνους που αν και συμπλήρωσαν τα ασφαλιστικά τους χρόνια «τιμωρούνται» για την επιλογή της Πολιτείας να τους εντάσσει σε μικρή ηλικία στα σώματα ασφαλείας

-Για την μη δρομολόγηση μεταρρυθμιστικών τομών στην διάρθρωση των Υπηρεσιών τους γεγονός που θα επέφερε και μείωση στην λειτουργικού κόστους και καλύτερες Υπηρεσίες

-Για την επιβάρυνση των εργασιακών τους σχέσεων και των εσωτερικών κανονισμών που διέπουν την λειτουργία των σωμάτων και με αποκορύφωμα τις διατάξεις του Π.Δ. 85/2011 για την Ελληνική Αστυνομία όπου σε οκτώ λέξεις καταργούνται όλες οι δικλείδες ασφαλείας στις τοποθετήσεις και μεταθέσεις του προσωπικού της

-Για την «χρησιμοποίηση τους» απέναντι στις υπόλοιπες ομάδες των εργαζομένων λόγω έλλειψης πολιτικών από τους κυβερνώντες.

Παράλληλα κάνουν λόγο για τις σοβαρές ελλείψεις σε επίπεδο υλικοτεχνικής υποδομής αλλά και για τις ελλείψεις προσωπικού που όπως σημειώνουν δημιουργούν σοβαρό πρόβλημα σε ζητήματα αποτελεσματικής αστυνόμευσης στην Κρήτη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook