Μέχρι το τέλος του μήνα οι φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώσουν τη δεύτερη δόση της έκτακτης εισφοράς του τέλους επιτηδεύματος, ακόμα και εάν δεν έχουν λάβει τη σχετική ειδοποίηση. Ωστόσο, στο Υπουργείο Οικονομικών εξετάζουν το ενδεχόμενο παράτασης της προθεσμίας μέχρι τις 10 Νοεμβρίου, καθώς η έκδοση των ειδοποιητηρίων ξεκινά τις επόμενες ημέρες.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις και η πολυήμερη κατάληψη του κτηρίου της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων από τους εργαζομένους μπλόκαραν την έκδοση και αποστολή 1 εκατ. ειδοποιητηρίων για την πληρωμή της δεύτερης δόσης των ποσών φόρου που έχουν βεβαιωθεί με το πολυεκκαθαριστικό σημείωμα.

Ταυτόχρονα, περισσότεροι από 900.000 φορολογούμενοι δεν έχουν λάβει μέχρι σήμερα το εκκαθαριστικό σημείωμα του φόρου εισοδήματος.

Οι φορολογούμενοι που έχουν πληρώσει μόνο την πρώτη δόση και δεν έχουν λάβει ακόμα τα ειδοποιητήρια για την εξόφληση της δεύτερης δόσης του πολυεκκαθαριστικού, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο skai.gr, θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

1. Η πληρωμή της δεύτερη δόσης μπορεί να γίνει στην εφορία με τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου του φορολογούμενου.

2. Σε περίπτωση που η δεύτερη δόση είναι ισόποση με την πρώτη, η πληρωμή μπορεί να γίνει στην τράπεζα με την ειδοποίηση του πολυεκκαθαριστικού σημειώματος.

3. Όσοι είναι πιστοποιημένοι χρήστες στο Taxisnet στη Γ.Γ.Π.Σ. έχουν τη δυνατότητα με τους κωδικούς πρόσβασης που διαθέτουν να κάνουν χρήση της υπηρεσίας ενημέρωσης για τις ειδοποιήσεις πληρωμής φόρου. Εκεί μπορούν να διαπιστώσουν εάν έχει εκδοθεί το πολυεκκαθαριστικό σημείωμα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook