Νούμερο ένα στόχο για την Ελληνική Αστυνομία αποτελεί πλέον ο δραπέτης Βασίλης Παλαιοκώστας. Μετά την ανακοίνωση ότι βρέθηκε αποτύπωμα του στο φονικό φάκελο με παραλήπτη τον πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοϊδη που έστειλέ στο θάνατο τον υπασπιστή του Γεώργιο Βασιλάκη, ήρθε η επικήρυξη για να σφραγίσει την ξαφνική εμμονή της ΕΛ.ΑΣ για το φαντομά…

Έτσι, αν και πέρασαν οκτώ μήνες από τη φονική έκρηξη στο μέγαρο της Κατεχάκη, ο φάκελος Παλαιοκώστα ξεσκονίζεται και πάλι ενώ στο κυνήγι του διαβόητου κακοποιού έχουν ριχτεί εκατοντάδες αστυνομικοί.

Απόλυτα έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, έχουν απλωθεί χάρτες και μαρκάρονται με κόκκινο τα σημεία όπου υπάρχουν πληροφορίες ότι εθεάθη τον τελευταίο καιρό. Με τον τρόπο αυτό έχουν σχηματίσει μια νοητή γραμμή που ξεκινά από τις με κόκκινους κύκλους έχουν επισημάνει τα σημεία στα οποία οι πληροφορίες θέλουν να έχει περάσει ο κακοποιός.

«Τελευταίο στίγμα φέρεται να είναι η περιοχή της Στυλίδας από όπου πέρασε και πιθανότατα αφαίρεσε ένα αυτοκίνητο. Όμως δεν υπάρχει συγκεκριμένη μαρτυρία που να ρίχνει φως στις έρευνες» όπως αναφέρει  στο protothema.gr αξιωματικός της Ασφάλειας και προσθέτει: «Ελπίζουμε ότι μέσω των τηλεφώνων που έχουμε δώσει θα καταφέρουμε να συγκεντρώσουμε πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη του».

Τα μπλόκα και η ομάδα Παλαιοκώστα

Οι εκτιμήσεις των αξιωματικών της Αντιτρομοκρατικής αλλά και της Ασφάλειας που ασχολούνται με την υπόθεση Παλαιοκώστα λένε ότι ο Βασίλης Παλαιοκώστας σε αντίθεση με τον αδερφό του δεν κινείται μόνος του αλλά έχει από πίσω του ολόκληρη ομάδα υποστήριξης. Για αυτό άλλωστε και στη συνάντηση που είχε με τους αστυνομικούς το μεσημέρι της Κυριακής στη Βοιωτία, το κλεμμένο Audi A4 δεν το οδηγούσε ο ίδιος αλλά ένας Αλβανός συνεργός του.

«Εξετάζουμε μια σειρά ληστειών που έχουν γίνει στη νοτιοδυτική Ελλάδα με λεία εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ για να δούμε αν έχει οποιαδήποτε εμπλοκή η ομάδα Παλαιοκώστα» λέει αστυνομικός που ασχολείται με την υπόθεση και συμπληρώνει «Θέλουμε να διαπιστώσουμε αν διατηρεί επαφές με άτομα του λεγόμενου αντιεξουσιαστικού χώρου».

Απόλυτά έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν πως από την Άρτα μέχρι τη Χαλκιδική έχουν στηθεί μπλόκα σε μια προσπάθεια να παγιδέψουν τον διαβόητο φαντομά.

Αξίζει να τονισθεί ότι πολλά ερωτήματα προκαλεί η εμπλοκή ενός ιδεολόγου ληστή τραπεζών, που δεν είχε μέχρι τώρα βάψει τα χέρια του με αίμα, με σκληρές τρομοκρατικές πράξεις. Μάλιστα, οι απορίες αυξάνονται καθώς οι ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ καθυστέρησαν οκτώ μήνες αν και όπως όλα δείχνουν γνώριζαν για το συγκεκριμένο θέμα από τον πρώτο κιόλας μήνα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook