Στο έλεος ένοπλων κακοποιών που χτυπούν ανενόχλητοι σε σπίτια και καταστήματα βρίσκονται οι κάτοικοι της Πελοποννήσου.

Μέσα σε λίγες ώρες, έγιναν τρεις ληστείες σε διαφορετικές περιοχές, με τους δράστες να πυροβολούν ή να χτυπούν τα θύματα, αλλά μόνο σε μια περίπτωση έπεσαν στα χέρια της Αστυνομίας.

Πρωτοφανή επίθεση με αλλεπάλληλα χτυπήματα στο κεφάλι από μια μεταλλική λάμα, δέχθηκε ένας 64χρονος μέσα στο σπίτι του στο Μέμι του δήμου Κυπαρισσίας από έναν αποφασισμένο ληστή. Ο δράστης εξουδετέρωσε τον ιδιοκτήτη του σπιτιού αφήνοντάς τον αιμόφυρτο στο δάπεδο και άρπαξε με την ησυχία του 1.300 ευρώ και 3.000 δολάρια Αυστραλίας. Ωστόσο, κατά την διαφυγή του εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν. Πρόκειται για έναν 54χρονο Έλληνα που θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Καλαμάτας, ενώ το θύμα νοσηλεύεται βαριά τραυματισμένο στο νοσοκομείο.

Στα Φιλιατρά, δύο άγνωστοι κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο σπίτι μιας ηλικιωμένης γυναίκας που ζει μόνη και την ακινητοποίησαν με την απειλή πιστολιού. Στη συνέχεια, έκαναν άνω κάτω το σπίτι χωρίς να βρουν κάτι πολύτιμο και άρπαξαν μόνο το κινητό του θύματος. Φεύγοντας, πυροβόλησαν τον τοίχο της κατοικίας, για να εκφοβίσουν την ηλικιωμένη, χωρίς ωστόσο να την πειράξουν.

Στην Δάφνη Αρκαδίας, πέντε άγνωστοι κακοποιοί εισέβαλαν στο κατάστημα τροφίμων ενός 74χρονου και ακινητοποίησαν τον ιδιοκτήτη και τη σύζυγό του με την απειλή δύο όπλων. Άρπαξαν 200 ευρώ από το ταμείο του μαγαζιού και, ενώ κάποιοι από αυτούς κρατούσαν ακίνητο το ζευγάρι, οι υπόλοιποι ανέβηκαν στον πάνω όροφο όπου βρίσκεται το σπίτι των ηλικιωμένων, το έκαναν άνω- κάτω και βρήκαν 1.000 ευρώ και χρυσαφικά αξίας 500 ευρώ. Τα άρπαξαν και διέφυγαν μαζί με τους συνεργούς τους με ένα αυτοκίνητο το οποίο αναζητείται.

Αλλά και στη Μαγνησία έδρασαν οι ληστές που εισβάλλουν στα σπίτια γερόντων. Τρεις άγνωστοι που φορούσαν κουκούλες ακινητοποίησαν ένα ζεύγος ηλικιωμένων στον Άγιο Λαυρέντιο και χρησιμοποιώντας σωματική βία, τους άρπαξαν χρήματα, χρυσαφικά και ένα κυνηγετικό όπλο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook