Τα φαρμακεία στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας ήταν ο βασικός στόχος τετραμελούς σπείρας αλλοδαπών κακοποιών, οι οποίοι έκλεβαν χρήματα και κυρίως ναρκωτικά, τα οποία πωλούσαν σε χρήστες ναρκωτικών! Από τα κλοπιμαία που βρέθηκαν στην κατοχή τους, πάντως, φαίνεται ότι είχαν διαρρήξει και αρκετά σπίτια.

Η εξάρθρωση της σπείρας ξεκίνησε, όταν έπεσε στα χέρια της Αστυνομίας ένας 29χρονος Ρουμάνος που, μαζί με τους συνεργούς του, είχε διαρρήξει ένα φαρμακείο στην περιοχή της Ροδοδάφνης Αιγίου. Οι δράστες απομόνωσαν τον συναγερμό, έσπασαν την γυάλινη είσοδο και άρπαξαν 1.700 ευρώ, ναρκωτικά χάπια, πολλές ιατρικές συνταγές και τιμολόγια φαρμάκων.

Αστυνομικοί της Ασφάλειας τους κατεδίωξαν και συνέλαβαν τον Ρουμάνο, ενώ οι συνεργοί του διέφυγαν μέσα στα χωράφια της περιοχής. Συνελήφθησαν, ωστόσο, αργότερα στο σπίτι τους. Πρόκειται για δυο Αλβανούς ηλικίας 32 και 29 χρόνων, ενώ αναζητείται ένας ακόμη.

Τόσο στο σπίτι τους, όσο και σε ένα αγρόκτημα κοντά στο φαρμακείο, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα έξι πλαστικές σακούλες και ένα σακβουαγιάζ, τα οποία περιείχαν συνολικά 600 κουτιά ναρκωτικών φαρμάκων, τις κλεμμένες ιατρικές συνταγές, τα τιμολόγια και 1.170 ευρώ. Εξετάζεται αν είχαν διαρρήξει και άλλα φαρμακεία. Κατασχέθηκαν ακόμη πολλά χρυσά κοσμήματα, των οποίων η προέλευση ερευνάται.