Στους δρόμους οι ένστολοι της Κρήτης διεκδικώντας τα αυτονόητα, διαδηλώνοντας ότι όπως λένε \”δεν πάει άλλο. Έχουμε φθάσει στα όρια μας. Δεν θα μας τελειώσουν. Χρειάζεται αγώνας, αντίσταση, γενικός ξεσηκωμός.\”

Λόγια του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων κ. Χρήστου Φωτόπουλου, στα πλαίσια της Παγκρήτιας κινητοποίησης των ένστολων από όλα τα σώματα ασφαλείας που έδωσαν το παρόν στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς των Χανίων.

Ο κ. Φωτόπουλος με δηλώσεις τόνισε πως πέρα από την απαξίωση των υπηρεσιών στις οποίες υπηρετούμε έρχεται και η εξαθλίωση του κάθε ένστολου.

Ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων σημείωσε μεταξύ άλλων, οτι \”κι εμείς είμαστε κομμάτι της κοινωνίας και δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανένα να μας βάλει απέναντι. Ο αγώνας είναι κοινός, και δεν θα γίνουμε ανάχωμα η απορροφητήρας των κραδασμών των εξεγέρσεων των άλλων κοινωνικών τάξεων.\”

Οι κυβερνώντες πρέπει να καταλάβουν σημείωσε ο κ. Φωτόπουλος οτι δεν οφείλουμε μόνο στους δανειστές αλλά και σε εκείνους που ταχθήκαμε να υπηρετούμε.

Από την πλευρά του ο κ. Γ Δριβάγκος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος  σημείωσε πως \” η σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας καταδεικνύει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο, την οργή και την αγανάκτηση των εργαζομένων στα σώματα ασφαλείας, απέναντι στις πολιτικές της κυβέρνησης η οποία θέλει εξαθλιωμένους τους πολίτες και κυρίους τους εργαζόμενους στα σώματα ασφαλέιας.\”

Ο κ. Δριβάγκος τόνισε χαρακτηριστικά οτι σώματα ασφαλείας χωρίς  προσωπικό χωρίς εξοπλισμό και χωρίς μέσα,  δεν είναι αποτελεσματικά.\”

Ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Πυροσβεστικών Ενώσεων των Υπαλλήλων στο Πυροσβεστικό Σώμα κ. Μανόλης Αντωνακάκης επεσήμανε οτι \”όλοι οι ένστολοι νιώθουν αγανάκτηση για τα όσα συμβαίνουν σήμερα, με τις μειώσεις των μισθών μας που φθάνουν το  13% και για περικοπές πρόσθετων αμοιβών που αγγίζουν το 50%. Δηλώνουμε αγανακτισμένοι και πως δεν τα φάγαμε μαζί. Ήρθε η ώρα να πούμε όχι φθάνει πια.\”

Το παρόν στη συγκέντρωση των ένστολων της Κρήτης στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς έδωσαν, επίσης εκπρόσωποι και άλλων συνδικαλιστικών φορέων του νησιού.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook