Στο γεγονός ότι κατάφερε με την τακτική του να αποσυντονίσει τους παίκτες της ΑΕΚ απέδωσε ο Νίκος Αναστόπουλος το μυστικό για την μεγάλη νίκη επί της «Ένωσης» με 3-1.

Ο τεχνικός του ΟΦΗ μιλώντας στον Nova ΣΠΟΡ Fm 94,6 αναφερόμενος στο σημείο «κλειδί» που έφερε τη νίκη επί της ΑΕΚ τόνισε ότι : «Κλείσαμε και αποσυντονίσαμε τους παίκτες-κλειδιά της ΑΕΚ κι από εκεί και πέρα ήταν εύκολο το έργο μας».

Όσο για τη συνέχεια του πρωταθλήματος ο τεχνικός του ΟΦΗ ανέφερε : «Οι ομάδες χτίζονται βήμα-βήμα. Δεν μπορούμε να πάμε από το Α στο Κ. Προχωράμε…».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Νίκου Αναστόπουλου στον Nova ΣΠΟΡ Fm 94,6:

Για τη νίκη επί της ΑΕΚ: «Ξέραμε ότι η ΑΕΚ σε όποια κατάσταση κι αν είναι παραμένει μεγάλη ομάδα. Κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό. Κλείσαμε και αποσυντονίσαμε τους παίκτες-κλειδιά της ΑΕΚ κι από εκεί και πέρα ήταν εύκολο το έργο μας. Στο κέντρο η ΑΕΚ έχει αργούς παίκτες και κυρίως δημιουργικούς. Όταν έχαναν την μπάλα, ήταν δύσκολο να σε κυνηγήσουν για να ανακτήσουν την κατοχή. Εμείς είχαμε σημαδέψει τον άξονα του αντιπάλου, ώστε με το που κερδίζουμε την μπάλα να ψάχνουμε γρήγορα τον Μάντζιο, τον Παπουλή, τον Σίσιτς και σαν τέταρτο τον Σουμπίνιο. Είδατε ότι πολλές φορές βγήκαμε με αριθμητικό πλεονέκτημα».

Για τον έντονο πανηγυρισμό του στο τρίτο γκολ: «Εγώ δεν το φοβήθηκα το ματς και μετά το 2-1. Πανηγύρισα το τρίτο γκολ γιατί ήταν φανταστικό σε εκτέλεση. Ο Σουμπίνιο έκανε μία κούρσα τριάντα μέτρων. Ο Δέλλας προσπάθησε να τον αγκαλιάσει και δεν τον πρόλαβε. Ο Σουμπίνιο έδωσε την πάσα την κατάλληλη στιγμή και ο Μάντζιος έκανε εκπληκτικό τελείωμα».

Για τη συνέχεια του ΟΦΗ στο πρωτάθλημα: «Η νίκη είναι μεγάλη, αλλά δεν θα πρέπει να μας αποπροσανατολίσει από το στόχο. Οι ομάδες χτίζονται βήμα-βήμα. Δεν μπορούμε να πάμε από το Α στο Κ. Προχωράμε…».

Για την αναμέτρηση του Σαββάτου με τον Ολυμπιακό: «Είναι ένα τελείως διαφορετικό ματς. Ο Ολυμπιακός είναι ένα κλικ παραπάνω από τις άλλες ομάδες. Από την ΑΕΚ για παράδειγμα είναι πιο ποιοτική και γρήγορη ομάδα».