Ανακοινώθηκε την Δευτέρα το μεσημέρι από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ η απόφαση για το παιχνίδι της Χερσονήσου με την Παναχαϊκή για το οποίο πρωτόδικα η ομάδα της Πάτρας είχε υποβιβαστεί.

Η Εφέσεων της ΕΠΟ ακύρωσε την πρωτόδικη απόφαση εν μέρει καθώς εξαφάνισε την ποινή του υποβιβασμού στη Football League 2 αλλά τιμώρησε με -5 βαθμούς την Παναχαϊκή από το νέο πρωτάθλημα της Football League στο οποίο θα πάρει μέρος η ομάδα της Πάτρας.

Παράλληλα η ΕΠΟ αθώωσε τον Αλέξη Κούγια και τον πρώην τιμ μάνατζερ της Χερσονήσου Μανώλη Κουβαρά απ΄όλες τις ποινές που τους είχαν επιβληθεί σε πρώτο βαθμό , και τιμώρησε τον πρώην γενικό αρχηγό της Παναχαϊκής Πέτρο Σταθάκη στον οποίο επέβαλε πενταετή αποκλεισμό από κάθε δραστηριότητα που έχει σχέση με το ποδόσφαιρο και χρηματική ποινή 20.000 ευρώ.

Η σχετική ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ συνεκδικάζοντας τις εφέσεις του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα της ΕΠΟ κ. Ανδρέα Φάκου, της «ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ Γ.Ε 2005», του προέδρου ΑΛΕΞΙΟΥ ΚΟΥΓΙΑ, του ΠΕΤΡΟΥ ΣΤΑΘΑΚΗ και του ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΟΥΒΑΡΑ, Γενικού Αρχηγού της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ, κατά της υπ\’ αριθμ. 309/6-10-2011 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της FOOTBALL LEAGUE, με την υπ\’ αριθμ. 213/24-10-2011 απόφασή της δέχεται τυπικά τις εφέσεις. Εξαφανίζει την εκκαλουμένη απόφαση. Διακρατεί και δικάζει επί της ουσίας την υπόθεση. Απαλλάσσει ομόφωνα κάθε κατηγορίας τους εκ των εκκαλούντων ΑΛΕΞΙΟ ΚΟΥΓΙΑ και ΕΜΜ.ΚΟΥΒΑΡΑ. Κηρύσσει κατά πλειοψηφία πειθαρχικώς ελεγκτέα και τιμωρητέα την «ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ Γ.Ε 2005» και επιβάλλει κατά πλειοψηφία στην ΠΑΕ την πειθαρχική ποινή της αφαίρεσης πέντε (-5) βαθμών από το πρωτάθλημα της FOOTBALL LEAGUE της αγωνιστικής περιόδου 2011-2012. Κηρύσσει επίσης κατά πλειοψηφία τον εκκαλούντα ΠΕΤΡΟ ΣΤΑΘΑΚΗ πειθαρχικώς ελεγκτέο και τιμωρητέο. Επιβάλλει σ\’ αυτόν την χρηματική ποινή των είκοσι χιλιάδων (20.000€) ευρώ και κατά τα αυτής χρηματική ποινή δεκαπέντε χιλιάδων (15.000€) ευρώ, την απαγόρευση εκτέλεσης οποιασδήποτε δραστηριότητας που έχει σχέση με το ποδόσφαιρο επί πέντε (5) έτη και την απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για δύο (2) έτη».

Την Πέμπτη (27/10) θ\’ ανακοινωθούν οι αποφάσεις της Πειθαρχικής Επιτροπής της Football League, που εκδικάστηκαν σήμερα. Οι υποθέσεις που εκδικάστηκαν αφορούσαν τους: Εθνικό Αστέρα, Πιερικό, Αναγέννηση Επανομής, Δόξα Κρανούλας, Αετό Σκύδρα και Εθνικό Φιλιππιάδα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook