Ακόμη βλέπει εφιάλτες, ενώ τρέμει τους σκύλους ο δεκάχρονος που έπεσε θύμα ενός bull terrier, ο οποίος ωστόσο ήταν υπό την επήρεια… αλκοόλ.

Αυτή η περίπτωση εκδικάστηκε στις αίθουσες δικαστηρίου στη Μ. Βρετανία. Κατηγορούμενος ο σκύλος, κατήγορος ο δεκάχρονος. Σε περίπτωση που δικαιωνόταν το αγόρι, οι αρμόδιοι θα έκαναν ευθανασία στο bull terrier.

Ωστόσο, η δικαστής αν και κατανόησε το… δράμα της οικογένειας του αγοριού, δεν θέλησε να θανατώσει τον σκύλο, ο οποίος επιτέθηκε στο παιδί καθώς λίγα λεπτά πριν του είχαν δώσει να πιει μπίρα.

\"http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2011/10/23/article-2052492-0E7E303600000578-299_224x423.jpg\"Όπως περιγράφει σε άρθρο της η Daily Mail, ήταν μία καυτή μέρα του Ιουλίου, ο ιδιοκτήτης του μικρού τεριέ, του Diesel, έλειπε και το είχε εμπιστευτεί στον φιλοξενούμενο θείο του. Γυρνώντας από τον περίπατο ο σκύλος διψούσε πολύ και έψαχνε ένα σκιερό μέρος να ξεκουραστεί. Μία γειτόνισσα πρότεινε στον άνδρα να δώσει κάτι στον Diesel να πιει για να μην σκάσει από τη δίψα κι εκείνος θεώρησε καλό να του δώσει την μπίρα που κρατούσε.

Το σκυλί άρχισε να συμπεριφέρεται περίεργα και τότε για κακή του τύχη πέρασε το δεκάχρονο αγόρι (φωτογραφία). Ο Diesel του επιτέθηκε και του προκάλεσε πληγές στο πρόσωπο. Το παιδί έτρεξε σπίτι κλαίγοντας και ουρλιάζοντας από τον πόνο. Διακομίστηκε στο νοσοκομείο όπου του έκαναν ράμματα και οι γονείς κατέθεσαν αγωγή απαιτώντας την ευθανασία του bull terrier.

Πριν βγάλει την απόφασή της, η δικαστής ζήτησε από ειδικό συμπεριφοριστή σκύλων να εξετάσει τον Diesel. Εκείνος διέγνωσε ότι το σκυλί είναι απολύτως φυσιολογικό και η συμπεριφορά του επηρεάστηκε από το αλκοόλ, ενώ επισήμανε ότι συμπεριφέρθηκε όπως ακριβώς θα έκανε ένας άνθρωπος μεθυσμένος μέσα σε καύσωνα.

Η δικαστής θεώρησε αθώο τον μεθυσμένο σκύλο, ενώ είπε πως σε περίπτωση που επιτεθεί ή ξαναδαγκώσει άνθρωπο θα θανατωθεί. Η μητέρα του αγοριού ανέφερε πως «είναι αηδιαστικό ότι το σκυλί δεν θα πεθάνει ύστερα απ’ όσα περάσαμε. Θα έπρεπε να του κάνουν ευθανασία για τη ζημιά που έκανε στο πρόσωπο του γιου μου. Τώρα θα ζήσει με αυτό το σημάδι!».


Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook