Το πρώτο βήμα για την κατασκευή ενός μικρού επιβατηγού λιμένα, στον κόλπο του Αϊ Γιάννη στα Καπετανιανά, επιτεύχθηκε μετά την συνάντηση που είχαν στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης, ο Δήμαρχος Γόρτυνας Νίκος Σχοιναράκης, με την αντιπεριφερειάρχη Θεανώ Βρέντζου, κατά την διάρκεια της οποίας αποφασίστηκε να ανατεθεί σε μελετητικό γραφείο η εκπόνηση της σχετικής προμελέτης.

Το παρών στην συνάντηση έδωσαν επίσης εκπρόσωποι του Πολιτιστικού Συλλόγου του Αϊ Γιάννη Καπετανιανών καθώς κι ο μηχανικός κ. Σπυριδάκης, το γραφείου του οποίου θα αναλάβει να εκπονήσει την προμελέτη, με την δέσμευση πως θα την παραδώσουν πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος είχε δρομολογήσει προ καιρού μια προμελέτη για την κατασκευή λιμενικού καταφυγίου στον κόλπο του Αι Γιάννη Καπετανιανών, αλλά η περίπτωση αυτή δεν προχώρησε. Έτσι θεωρήθηκε χρήσιμο η νέα μελέτη να κάνει λόγο για ένα επιβατηγό λιμανάκι, ώστε να μπορεί να ενταχθεί για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ.

Όπως αποφασίστηκε στην συνάντηση, ο Δήμος Γόρτυνας σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καπετανιανών, θα χρηματοδοτήσουν την προμελέτη, που θα κοστίσει 16.000 ευρώ (τις 10 χιλ. ευρώ θα διαθέσει ο Δήμος και τα υπόλοιπα ο Πολιτιστικός Σύλλογος) ενώ το οικονομικό βάρος της κύριας μελέτης (περίπου 44.000 ευρώ) θα το επωμιστεί η Περιφέρεια Κρήτης. Κατόπιν η μελέτη θα κατατεθεί, όπως προαναφέραμε, στο ΕΣΠΑ για χρηματοδότηση κι όπως τόνισε η κα Βρέντζου, η ένταξή της είναι πολύ πιθανή, καθώς στο μέτρο που αφορά τέτοιου είδους έργα, η απορροφητικότητα μέχρι σήμερα είναι πάρα πολύ μικρή.

«Η δημοτική αρχή κι εγώ προσωπικά, ποτέ δεν είπαμε κι ούτε πρόκειται να πούμε ποτέ όχι σε κάθετι που θα ωφελήσει το Δήμο και θα έχει αναπτυξιακό χαρακτήρα. Η κατασκευή ενός μικρού λιμανιού στον Άι Γιάννη θα συμβάλει σημαντικά στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και γι΄ αυτό είμαστε θετικοί στην εκπόνηση αρχικά της προμελέτης και κατόπιν της κύριας μελέτης, την οποία και θα χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια, όπως δεσμεύτηκε η κα Βρέντζου. Θέλω να ευχαριστήσω την Περιφέρεια και την κα Βρέντζου για το ενδιαφέρον που επέδειξαν και παράλληλα να συγχαρώ τους ανθρώπους του Πολιτιστικού Συλλόγου που δεν έμειναν μόνο στο διεκδικητικό πλαίσιο αλλά αποφάσισαν να συνδράμουν και οικονομικά για την εκπόνηση της προμελέτης, συμβάλλοντας με ένα σεβαστό ποσό.» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Σχοιναράκης, αναφερόμενος την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το μεσημέρι, στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook