Για ακόμη μια φορά η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος φαίνεται να καινοτομεί δημιουργώντας σε συνεργασία με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας έναν ιστότοπο που ακούει στο όνομα cyberkid.gov.gr και σκοπό έχει να μάθει τόσο στα παιδιά όσο και στους γονείς να διαχειρίζονται με ασφάλεια τον μαγικό κόσμο του διαδικτύου.

Το portal, μέσα από διασκεδαστικές διαδικασίες και παιχνίδια, δίνει τη δυνατότητα στους μικρούς φίλους να πλοηγούνται με μέτρο και ασφάλεια. Επίσης, παρέχει εκτενή πληροφόρηση στους γονείς γύρω από τον «διαδικτυακό πλανήτη» ώστε να μάθουν τι πρέπει να προσέχουν όταν αφήνουν τα παιδιά τους να «περιπλανώνται» στον κόσμο του Internet.

«To Διαδίκτυο είναι φως»

Εμφανώς χαρούμενος εμφανίζεται ο διοικητής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κ. Μανώλης Σφακιανάκης, όταν αναφέρεται στην καινοτόμα αυτή προσπάθεια. Όπως λέει στη zougla.gr «σκοπό έχει να δείξει στα παιδιά ότι το Διαδίκτυο είναι φως, αρκεί να ξέρεις να κάνεις ασφαλή πλοήγηση».

Ο κ. Σφακιανάκης μας πληροφορεί πως το portal αποτελείται από τρεις κύριες ενότητες. Μία ενότητα για παιδιά μέχρι οκτώ ετών, μία ενότητα για παιδιά από οκτώ μέχρι 12 ετών και τέλος μια ενότητα η οποία προορίζεται αποκλειστικά για τους γονείς που σκοπό έχει να τους ενημερώσει σχετικά με τους τρόπους ασφαλής πλοήγησης.

«Είναι μία καινοτόμα δράση»

Πρόκειται για έναν ιστότοπο τον οποίο τον «έστησαν» αξιωματικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος οι οποίοι ανήκουν στην ομάδα καινοτόμων δράσεων της υπηρεσίας.

«Είναι ένα portal το οποίο το έστησαν αξιωματικοί της Δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος που ανήκουν στην ομάδα καινοτόμων δράσεων με μια χορηγία εταιρίας κινητής τηλεφωνίας. Είναι μία από τις καινοτόμες δράσεις της υπηρεσίας μας όπου γίνεται παράλληλα με τις ημερίδες που κάνουμε σε όλη την Ελλάδα σχετικά με το ηλεκτρονικό έγκλημα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Σφακιανάκης.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook